Bugün TFF internet sayfasından başlayacak kursla ilgili bilgiler veren TÜFAD Gaziantep Şube Başkanı İsmet Savcılıoğlu, tüm antrenörler ve antrenör adayları için 1 aylık sürecin öneminden bahsetti.

TFF’den futbol antrenörleri ve antrenör adaylarıyla ilgili yapılan açıklamada, “Antrenör lisans kursları başvuruları bugün başlıyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi TFF.org üzerinden yapılacak başvurular, 13 Ekim 2017 Cuma günü saat 17.00'de sona erecek. Başvurular sona erdikten sonra yapılacak değerlendirmeler sonucunda puan sıralamasına göre katılımcılara kurs davetleri gerçekleştirilecek.” İfadelerine yer verildi.

EN AZ 2 YIL AKTİF FUTBOL OYNAMA ŞARTI

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Gaziantep Şube Başkanı İsmet Savcılıoğlu, antrenörlük belgesi almak isteyen sporcuların federasyon tarafından açılan Antrenör Lisans Kurslarına online olarak başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

Savclıoğlu, “Öncelikle yeni eğitim ve öğretim sezonu açılıyor. Bu vesileyle tüm sporcu arkadaşlara gerek eğitim ve öğretim hayatlarında gerekse spor hayatlarında başarılar dilerim. Bir üst kursa katılmak isteyen ya da yeniden antrenörlük belgesi almak isteyen sporcuların federasyon tarafından açılan Antrenör Lisans Kurslarına online olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru tarihleri arasında TFF’nin internet sitesinden başvuru yapmayanlar bir üst kursa ya da yeni antrenörlük belgesi alma haklarını kayıp ediyorlar. Antrenör arkadaşlarımız veya yeni antrenör olmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Antrenörlük şartları, istenen başvuru evrakları ve bilgilendirme federasyonun sitesinde yer almakta. Sistem başvuru yapan kişileri bir puanlama yaparak sıraya koyuyor. Yıl içerisinde federasyon belirli dönemlerde kurslar düzenleyip puanı yeten arkadaşları kurslara davet ediyor. İlk defa antrenörlük belgesi almak isteyenlerde en az 2 yıl aktif futbol oynama şartı isteniyor. Daha önce antrenörlük belgesi olan arkadaşlarında bir üst kursa katılmaları için en az 2 yıl lisanslı antrenör olarak çalışma şartı isteniyor. Bu şartlara uygun olan herkes sistem üzerinden başvurularını yaparak açılacak antrenörlük kurslarına katılabilecekler.” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU