Doç. Dr. Akçay yaptığı açıklamada, grip olan çocuğa antibiyotik verilmesinin bir yararı olmadığını kaydederek, Çocukta hafif huzursuzluk, burun akıntısı (şart değildir), halsizlik, hafif ateş ve öksürük varsa gripten şüphelenebiliriz. Genellikle 1 hafta ile 2 hafta arasında düzelir. Grip olan hastanın bol sıvı alması şarttır. Meyve sebze ağırlıklı beslenmelidir. Limonlu ıhlamur çayı içilebilir. Ateş olursa ağrı kesici kullanılabilir. Burun tıkanıklığına yönelik tedavi verilmelidir. Gelişigüzel
antibiyotik verilmemelidir. İğne tedavisine çok kolay başlanmamalıdır. Çünkü iğne veya antibiyotik gribi geçirmez. Ancak, ateş 38.5 üstünde seyrediyorsa, bir hafta geçmesine rağmen düzelme olmuyorsa, baş ağrısı ve burun tıkanması varsa, akciğerde zatürree gelişmişse doktora muayene olarak gerekli incelemelerden sonra antibiyotik tedavisine başlanabilir dedi.
Gribin nefes yoluyla kolayca bulaştığına dikkat çeken Doç. Dr. Ahmet Akçay, grip olan çocuğun okula gönderilmemesini istedi. Doç. Dr. Akçay, Grip nefes yoluyla bulaşıyor ve hızla yayılıyor. Grip olan çocuğun okula gönderilmesi hastalığın yayılmasına neden oluyor. Bu nedenle aileler grip olan çocuğu okula göndermemeli. Aksi taktirde diğer çocuklara da bu grip bulaşacaktır. Diğer taraftan grip özellikle 6 ay ile 2 yaş arası bebekleri daha fazla etkiliyor. Bebeklerde gribal enfeksiyon akciğerleri
etkileyebilir ve bronşiyolit dediğimiz akciğer bronşlarında sıkışma yapabilir. Bunun sonucu olarak çocuk zor nefes alıp vermeye ve hırlamaya başlar. Bazen hastaneye ve hatta yoğun bakıma yatacak kadar ağır olabilir diye konuştu.
Aynı zamanda Çocuk Alerji Uzmanı olan Doç. Dr. Akçay, her öksüren çocuğa astım teşhisi konularak boşuna tedavi verilmemesi gerektiğini, astım riski olan hastaların takibe alınıp, alerji cilt testi, solunum fonksiyon testi, akciğer filmi ve kan testlerinin ardından teşhis konulması gerektiğini sözlerine ekledi.