Kentte antibiyotik kullanımı, denetimler ve alınacak tedbirler konusunda toplantı yapıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, tıpta antibiyotik kullanımının yanı sıra tarım ve hayvancılık sektörlerinde de antibiyotik kullanımının önemli bir sorun teşkil ettiğini dile getirdi.

Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü tarafından İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı başkanlığında, antibiyotik kullanımı değerlendirme toplantısı yapıldı.Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tantırverdi ve Eczacı Odası Başkanı İrfan Demirci’nin de katıldığı toplantı, Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda düzenlendi.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAK

Kentteki antibiyotik kullanımının değerlendirildiği toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği şube müdürü Emin Keten tarafından hayvanlarda kullanılan antibiyotiklerin denetimlerini ve alınabilecek önlemleri içeren bir sunum yapıldı. Sunum sonrasında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, tıpta antibiyotik kullanımının yanı sıra tarım ve hayvancılık sektörlerinde de antibiyotik kullanımının önemli bir sorun teşkil ettiğini dile getirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Mehmet Karayılan ise konuda daha hassas davranılacağını vurgulayarak, gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti. BÜLTEN