Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'yu makamında ziyaret ederek, antepfıstığı üretiminin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar ve Gaziantep'in gelişen tarım sanayisi hakkında bilgiler verdi. Görüşmede antepfıstığının sorunlarını da dile getiren Tiryakioğlu, üreticilerin ve sanayicilerin bu konuda bakanlıktan beklentilerini ifade etti.

Antepfıstığında bu yıl tarihin en yüksek rekoltesinin tespit edildiğini hatırlatan Tiryakioğlu, “Bölgemizde on binlerce ailenin en önemli geçim kaynağı ve ekmek kapısı olan antepfıstığını dünya pazarlarında hak ettiği noktaya getirmek için yoğun çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

ORTAK AKIL

Tiryakioğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ortak sürdürdükleri ve tüm sektör temsilcilerinin yer aldığı "Antepfıstığı Ortak Akıl " toplantılarını aralıksız sürdürdüklerini de sözlerine ekledi. GTB Başkanı Tiryakioğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu ise konuşmasında Gaziantep'e özel bir bakış açısının olduğunu ifade etti. BÜLTEN