Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı 'sağlıklı bebekler için annelere eğitim' toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı ‘sağlıklı anne sağlıklı bebek’ eğitiminin toplantısı İnayet Topçuoğlu Hastanesi Toplantı salonunda yapıldı. ‘Sağlıklı anne sağlıklı bebek’ projesi toplantısına Gaziantep İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay’ın yanı sıra birçok doktor ve hastane çalışanı katıldı.

SÜREÇ ÇOK ÖNEMLİ

Hayatın başlangıcı sağlıkla başladığını ifade eden Sadettin Yazı, “Dünyaya yeni bir canlı yeni bebek getirmenin heyecanı içerisinde olan sizler bizim için değerlisiniz. Bilinçli anneler, sağlıklı bireyler doğurur. Sizler bilinçli olmalısınız ki, iyi bir gelecek nesil ortaya çıksın. İyi bir hamilelikten sonra sağlıklı bir bebek oluşması için, ne yapabiliriz diye Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ortaklaşa bir proje geliştirdik. Kitapçıklar dağıtacağız. Bildiğiniz gibi, hamilelik öncesi, hamilelik dönemi, doğum zamanı ve doğum sonrası çok önemli bir süreçtir. Çok iyi bir şekilde takiplerinizi yaptıracaksınız. Hastanede ilgili uzmanlar tarafından kontrolün yapılmasına dikkat edeceksiniz. Çok dikkatli bir şekilde hayatınıza devam edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

HASSASİYET İÇİN TEŞEKKÜR

İl Sağlık Müdürlüğü'ne gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür eden Serdar Tolay, "Sağlıklı bireyler ve anneler olmalıdır ki illerde sağlıklı ve iyi bir nesil olsun dedi. Tolay, “Bizim kadınlara çok önem veren biri dinimizin olduğunu, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ misaliyle de anlayabiliyoruz. Hani daha önceden büyüklerimiz ne demiş, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Sizler bu eğitimi aldıkça, daha fazla bilgilenmiş olacaksınız daha sağlıklı olacaksınız inşallah. Yani sağlıklı bir annenin sağlıklı bir bebeğin oluşması söz konusudur. Anneler toplum adına çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar” şeklinde konuştu. İHA