Halk Sağlığı Müdürlüğü ÇEKÜS Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Selda Doğan, anne sütünün bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimi açısından çok önemli bir gıda maddesi olduğunu söyledi. Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk, Ergen, kadın Üreme Sağlığı (ÇEKÜS) Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Selda Doğan, anne adaylarının bilinçlenmesi amacıyla ‘anne sütünün önemi’ konulu bir sunum yaptı.

ÇALIŞAN ANNELER

Bilgilendirme toplantısında konuşan Dr. Selda Doğan, doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğin mutlaka emzirilmesi gerektiğine vurgu yaptı ve ‘ağız sütü’ denilen ilk emzirmenin bebeğin ilk aşısı olduğunu kaydetti.

Sağılmış sütün biberonla verilmesinin sakıncalı olduğunu dile getiren ÇEKÜS Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Selda Doğan, sağılan sütün fincanda verilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle çalışan kadınları sağılmış süt konusunda uyaran Dr. Doğan, çalışacak annenin işe gitmeden ve bebeğini emzirmeden önce çok temiz bir fincan ya da kavanoza sütünü sağarak bebeğine içirilmek üzere bırakılabileceğini ifade etti. Selda Doğan, sağılmış sütün uygun kap içerisinde dışarıda 3 saat, buzdolabında 3 gün, derin dondurucuda ise 3 ay bozulmadan kalabileceği bilgisini verdi. İHA