İslahiye İlçesi'nde, marketten eve dönen 37 yaşındaki anne Gülizar ile 6 yaşındaki kızı Suna Acar'a hafif ticari araç çarptı. Geç geldiğini ileri sürdükleri ambulansa taşla saldırıp camlarını kıran yaralı yakınlarını polis biber gazı kullanarak dağıttı.

Kaza, Kırıkçalı Mahallesi'nde meydana geldi. Gülizar Acar gece kızı Suna ile birlikte gece markete giderek meyve suyu satın aldı. Evlerine dönmek için yolun karşısına geçmek isteyen anne kıza Süleyman Şahin yönetimindeki 27 SS 618 plakalı hafif ticari araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle anne ile kızı yaralanırken, kazayı görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

YARALILAR POLİS ARACIYLA HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Kazayı duyan Suna Acar'ın yakınları olay yerine geldi. Yaralı Gülizar Acar ile kızı Suna, ambulans beklenirken polis aracıyla İslahiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların taşınmasının ardından olay yerine gelen ambulans, öfkeli kalabalık tarafından tekmelenmeye başlandı. Bu sırada bazı kişiler, ambulans ile kazaya neden olan aracın camlarını taşlamaya başladı. Hasar gören ambulans bölgeden uzaklaşırken, hafif ticari aracın camları kırıldı.

BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

Polis tüm ikazlara rağmen dağılmayıp taşkınılğı sürdüren kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Gazlı müdahale sonrası kalabalık dağılırken, camları kırılan hafif ticari araç çekiciyle yoldan kaldırıldı.Polisler tarafından İslahiye Devlet Hastanesi'ne götürülen anne Gülizar ile kızı Suna Acar ise acil serviste yapılan ilk müdahale sonrası hayati tehlikeleri bulunduğu gerekçesiyle Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Anne ile kızın yaralanmasına neden olan hafif ticari aracın sürücüsü Süleyman Şahin'in gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. DHA