Sosyal Güvenlik İl Müdürü Uzun,anlaşmalı boşananların en kısa zamanda harekete geçmesini istedi. Bazı kişilerin babasının ölümü üzerine maaş alabilmek için eşinde muvazaalı boşandığını anlatan Uzun, "Bunları ne kadar kısa sürede tespit edersek o kadar lehlerine. Çünkü geriye dönük aldıkları tüm maaşları onlardan geri alıyoruz. Gaziantep'te bu şekilde yıllık ortalama 300 civarında kişi tespit ediyoruz" dedi.

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI BAŞLIYOR

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle SGK İl Müdürü Mehmet Uzun basın toplantısı düzenledi. 16 Mayıs tarihini içine alan haftanın, her yıl “Sosyal Güvenlik Haftası’’ olarak kutlandığını belirten Uzun, "Sosyal Güvenlik Haftası’’ Bu yıl 12-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında kutlanacaktır. 12 Mayıs Pazartesi Demokrasi Meydanı’nda yapacağımız çelenk koyma ve saygı duruşu töreni ile hafta etkinliklerine başlanacaktır. Arkasından Valilik makamını ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamını ziyaretler sonrasında sivil toplum örgütlerine ve üniversitelere ziyaretlerle devam edecektir. 14 Mayıs’da Kızılay Kan Merkezi’ne kan bağışı yapılacak. Ayrıca 6111 sayılı kanun kapsamında en fazla yılda iki taksit geçmiş borcu olanların söz konusu borçlarının son ödeme tarihinin 31.05.2014 olduğunu hatırlatmak isterim’’ diye konuştu.

ANLAŞMALI BOŞANMALARA DİKKAT

13-14 GÜNDE EMEKLİ MAAŞI BAĞLANIYOR

Uzun, beşikten mezara değil, öldükten sonra da SGK'lı olmanın faydasının olduğunu belirterek, " Sigortalı işçi sayımızda yüzde 7 artış oldu, kayıtlı istihdamı arttırdık. Emekli olan vatandaşlarımıza 13,14 günde emekli maaşlarını bağlıyoruz, önceden bu işlem 6 ayı bulurdu" şeklinde konuştu.

KANUN YANLIŞ ANLAŞILDI

2013 Nisan'da yürürlüğü giren 6458 sayılı kanunla Suriyelilerin çalışması konusuna biraz esneklik getirdiğini belirten Uzun, "Bu kanun kamuoyunda yanlış anlaşıldı. Suriyelilere çalışma izni geldi gibi algılandı. Çalışma izni ikamet iznine kapsayacak şekilde bu kanun düzenlendi. Bu yasayla Suriyelilerin çalışması konusuna biraz esneklik getirildi" diye konuştu. Haber Merkezi