Gaziantepspor’da sona geliniyor.. Fatma Şahin’in başkanlık ettiği son buluşmada İbrahim Kızıl ve kardeşlerinin yönetimi bırakmak için ortaya koydukları şartlarını kabul ettirince, Gaziantepspor’u bırakmaya karar verdikleri öğrenildi. Buna göre Gaziantepspor’un yapılacak ilk olağanüstü kongresine mali kongre de dahil edilecek ve İbrahim Kızıl yönetimi ibra edilecek. Bu ibraya karşılık, Kızıl kardeşler yönetime aday olmayacak, yeni yönetim listesi çıkartmayacak.

SADECE GAZETEMİZ VARDI

Sadece gazetemizin takip edebildiği buluşma, Şehitkamil Kültür Merkezinde gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep’in kurtuluş kutlamaları çerçevesinde Şehitkamil Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği etkinlikten sonra bir araya gelindi. Gazetemiz bu buluşmayı takip ederek, Gaziantepspor ile ilgili verilen hayati karara şahitlik etti.

FATMA ŞAHİN BAŞKANLIK ETTİ

ŞKM’de VIP salonunda gerçekleşen toplantıya Aile Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin, Vali Erdal Ata, Asım Güzelbey, Rıdvan Fadıloğlu, Bilal Çeker, Ali Yener, Sabri Hamamcı, Selim Acar ile birlikte İbrahim Kızıl, Mehmet Kızıl ve Mustafa Kızıl hazır bulundu.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası kimse açıklama yapmak istemedi. İbrahim Kızıl, “konuşup anlaştık. Kardeşim Bilal beye, bu görevi teslim edeceğiz”dedi. Fatma Şahin’in korumaları, spor sorumlumuz Muharrem Türkoğlu’nun konuşmasına Dedeman otelde olduğu gibi yine engel olmaya çalıştı. Kadın korumanın görüntü alınmasına engel olmaya kalkışmasına bir anlam verilemedi.

MALİ KONGREDE İBRA EDİLME TEKLİFİ

Yapılan toplantıya katılanlar gizlilik kararı alındığını ve bu nedenle konuşmak istemediklerini söylerken, gazetemizin elde ettiği bilgiler arasında, İbrahim Kızıl’ın görevi bırakmak için tek şartlarının seçim kongresiyle birlikte mali kongrenin de aynı anda yapılmasını istedikleri ve tüm hesapların kongre delegeleri tarafından ibra edilmesini istedikleri öğrenildi.

Buna göre en kısa zamanda yapılacak olan olağanüstü kongrede yönetim kurulu seçiminin yanı sıra, eşine ender görülen bir uygulamayla mali genel kurulu da yapılacak. Böylece kongre üyeleri kulübün hesaplarını ibra edecek.

KIZIL-ÇEKER SAMİMİYETİ

Toplantıda İbrahim kızıl ile Bilal Çeker’in samimiyetleri dikkat çektiğini belirtilirken, Kızıl’ın “Bilal bey yönetimini hazırlasın. Biz yönetimde olmayacağız. Kendisine destek vereceğiz” dediği belirtildi. Bilal Çeker’in ise, yönetime girmek için çok sayıda talep olduğunu ve bu konuda sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

TRANSFER İÇİN ÇALIŞMA YAPILABİLİR

Toplantıda edinilen bir bilgi de, İbrahim Kızıl’ın, yeni oluşumun hemen harekete geçebileceğini ve gerek teknik adamlar, gereksede futbolcular konusunda çalışmalara başlayabileceklerini söylediği belirtildi. Buna göre, Bilal Çeker ve ekibi eğer isterse transfer çalışmalarına başlayabilecekler.

MEHMET KIZIL GÖREV ALMAYACAK

Toplantıda yapılan konuşmaların birisi de yeni yönetime kimlerin girebileceği konusu oldu. Mehmet Kızıl’ın devam eden davası nedeniyle ve İbrahim Kızıl’ın “biz olmayacağız”demesiyle, yeni yönetimde olmasının sıkıntı yaratacağı dile getirildi. Bunun üzerine Mehmet Kızıl’ın, daha önce yaptığı açıklamada da olduğu gibi, bu yönetimde görev almayacağı kesinleşti.

ÜYELER KONGRE SONRASINA KALIYOR

Edinilen bilgiye göre en önemli sorunlardan birisi olarak görülen üye konusu tartışıldı. İbrahim Kızıl, kongreye kadar sadece yönetime gireceklerin üye yapılacağını, geri kalanının kongre sonrası gerçekleşeceğini söyledi. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde kulübe gönderilen 700 civarındaki üye başvurusunu askıya alındı.