Fuarda ilimizi temsil eden S.S. Engelsiz Atölyeler Üretim ve Tüketim Kooperatifi “Sosyal Sorumluluk” alanında yaptığı çalışmalardan dolayı ödüle layık görüldü. Ödülü Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den aldı.

Kalender, kooperatifçiliğinin geliştirilmesi ve uluslararası alanda benzer kooperatif kuruluşları ile bağlantıya geçilerek etkili bir farkındalık oluşturulması amacıyla İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle Gaziantep’ten 3 Kooperatin Ankara'daki fuarda yer aldığını söyledi. Kalender, ödülün gurur verdiğini belirterek, " Türkiye Kooperatifler Fuarına ilimizden S.S.Rumkale-Kasaba Turizm Geliştirme Kooperatifi,S.S. Gaziantep Kadın, Çevre, Kültür ve Kalkınma İşletme Kooperatifi ve S.S. Engelsiz Atölyeler Üretim ve Tüketim Kooperatifi katıldı" dedi.

4 GÜN SÜRECEK

Fuarın açılışını yapan Bakan Tüfenkci 4 gün sürecek organizasyonun kooperatifçilik sektöründe bilgi ve deneyimlerin paylaşılması için fırsat sağlayacağını söyledi. Türkiye'deki kooperatifçiliği geliştirmek, uluslararası alanda benzer kuruluşların birbiriyle iletişim kurmalarını sağlamak için fuarın önemli olduğunu ifade eden Tüfenkci, yaklaşık 40 ilden, tarımdan hediyelik eşyaya, sigortadan gıdaya, kredi kefaletten lojistiğe kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren 100'den fazla kooperatif ve üst kuruluşun fuarda bir araya geldiğini bildirdi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT