İhracatta güzel haberlerin üst üste geldiği Gaziantep’te, Ekim ayında ihracat yüzde 4,8 artışla 596 milyon 188 bin dolar olarak gerçekleşti.

Gaziantep, ayrıca Türkiye’de en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir içerisinde bir basamak yükseldi ve Ankara’yı tekrar geçerek 5’incilik koltuğuna yerleşti. Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, aylık bazda ihracatın pozitife dönmesinin ve on aylık toplamda düşüşün hız kesmesinin moral verdiğini belirterek, iyileşmenin önümüzdeki aylarda hızlanarak devam etmesini diledi.

ANKARA’YI SOLLADIK

GSO Başkanı Adil Konukoğlu, özverili çalışmalarından dolayı tüm ihracatçıları kutladı. Konukoğlu, ”Gaziantep’in, Ekim ayında en fazla ihracat yapan ilk 10 il içerisinde Ankara’yı geçerek tekrar 5’inci sıraya yükselmesi bizleri ayrıca sevindirdi. Gaziantep’in ihracatı yüzde 4,8 artış gösterdi, Ankara’nın ihracatı ise yüzde 0,8 düştü. İnşallah ihracatta artış eğilimini koruyarak, çıtayı sürekli daha yükseğe çıkartacağız. Türkiye’nin üretim ve ihracatına olan katkımızı sürdüreceğiz, bu yolda durmak yok” diye konuştu.

ÇIKMAZ: 186 ÜLKEYE İHRACAT

Ocak-Ekim 2015 ihracat rakamlarını açıklayan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz 6 milyar 998 milyon 251 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz yaptığı yazılı açıklama ile Ocak-Ekim 2015 dönemi ihracat rakamlarını açıkladı. Çıkmaz, “Birliklerimizce 2015 yılı Ocak-Ekim döneminde, 2014 yılının aynı dönemine oranla yüzde 5’lik düşüşle toplam 6 milyar 998 milyon 251 bin dolarlık ihracat kayda alınmıştır. Aynı dönemde, diğer İhracatçı Birlikleri adına ise toplam 536 milyon 861 bin dolarlık ihracat kayda alınmıştır. Böylece Birliğimiz ihracat kayıt işlem hacmi, yüzde 6,3’lük düşüşle 7 milyar 535 milyon 112 bin dolar olmuştur” dedi

GAİB 186 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİ

Başkan Çıkmaz, Ocak-Ekim 2015 döneminde 186 ülkeye ihracat yapıldığını belirterek Ortadoğu ülkelerinin birinci sırda yer aldığını söyledi. Başkan Çıkmaz, “Bölgemiz ihracatında Orta Doğu Ülkeleri yüzde 59,8 pay ile ilk sırada yer almakta, AB Ülkeleri yüzde 16,8 pay ile ikinci ve Afrika Ülkeleri yüzde 10,2 pay ile üçüncü sırada bulunmaktadır. Toplam 186 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup bu ülkelerden Irak, Suriye, Suudi Arabistan, ABD, İran, İtalya, Almanya, İngiltere, Libya ve Belçika Bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir” ifadelerini kullandı.