CHP'de Milletvekili aday listesinin ön seçimle yapılmayacağı endişesine kapılan çok sayıda aday adayı Ankara'ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Eczacı İrfan Kaplan, CHP'de şu anda insanların algısını atamaya yönlendirme gibi bir hava sezinlediklerini belirterek, "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır ve Adana'daki toplantıda Milletvekili Mehmet Şeker'in 2011 yılında karşılaştığı delege veya kayıtlı üye ile ilgili anısını anlatıyor. Oradan çıkan sonuç, sanki kayıtlı üye ve delegeye güvenmediği, atamanın daha sağlıklı olacağı sonucunu doğuruyor" dedi.

ÖN SEÇİM FAYDALI OLUR

Pazar günü yapılan parti meclisinden sonra da Gaziantep'te atama yapılacak diye bir algı oluştuğunu dile getiren Kaplan, "Parti tüzüğümüzde yüzde 15 atama yetkisi var. Genel Merkezin o yetkiyi kullanacağı yönünde söylentiler var. Sanki 1 ve 2.nci sıra atama olacak, kalanı ön seçimden çıkacak gibi duyumlar alıyoruz. Ne derece doğru yanlış bilmiyoruz. En geniş katılımlı, gerek delege, gerek üyeyle ön seçim yapılması partimiz açısından çok faydalı olur diye düşünüyorum" dedi.

8 MİLLETVEKİLİNDEN 5'İNİ ALMIŞTIK

1991 yılında ön seçim ve daha geniş halk kitlelerine dayalı tercihli sistem olduğunu hatırlatan Kaplan, "İnsanlar partiye oy verdi ve adayı tercih ettiler. Gaziantep'te 2.nci bölgeden bir kişi çıktı. Merkezden 4 milletvekili çıktı. 8 milletvekilinden 5'ini SHP olarak çıkarmıştık. 1995 yılında atama olduğunda ise belediyelerde biz de olmasına rağmen 1 milletvekili zar zor çıkardık. Onun için genelde demokratik olan ön seçimdir" dedi.

TOPLU OLARAK ANKARA'YI ZİYARET EDERİZ

'Partiliye güvenmeyen, delegeye güvenmeyen, atamadan medet bulan insanlar muhakkak vardır' diyen Kaplan, "Yani bir elin parmaklarını geçmez, belki onlarda atama isteyebilir onlara da saygı duymak gerekir. O zaman da milletvekili seçiminde azalmanın olacağını düşünüyorum. Ayrıca kendi partilisine, kendi delegesine güvenmeyen insanlar halktan da çok bir şey beklememeli diye düşünüyorum. Gerekirse de partiye kayıtlı üyelerle ön seçim isteyen adaylık düşünen arkadaşlarla atama olmaması için toplu olarak Ankara'yı ziyaret ederiz" diye konuştu. Meral KINACILAR