Gaziantepspor’un tecrübeli kaptanı Elyasa LİG Radyo’dan Yetkin Etkin’e oldukça önemli açıklamalar yaptı. En güzül yıllarının Ankaragücü’nde geçtiğini belirten Elyasa, “Şimdi hangi takımı tutuyorsun deseler Ankaragücü derim. Yani oraya karşı farklı sevgim var. Taraftarı muhteşem. Durumlarından dolayı çok üzgünüm’ demesi şaşırttı.

Bu seneki devre arası çok kısa olduğunu belirten Elyasa, “Yılbaşı üzeri maçımız vardı. Ardından Eskişehir maçı vardı ve galibiyetle bitirdik. Güzel kapanış oldu. 1 haftalık izinden sonra toplandık. Şu anda burada çok iyi ortam var. Hava şartları iyi, sahalar güzel. İyi çalışıyoruz. Futbol havası var Antalya’da. Hazırlık maçımız vardı. Mağlup olduk skordan ziyade iyi görüntü verdik. İyi mücadele verdik. Yaklaşık 5-6 tane as futbolcudan yoksun oynandı. Kafa kafaya oynamak bizim için iyiydi’ dedi.

HEDEFİMİZİN ÜZERİNDE BİTİRDİK

İlk yarı 21 puanla bitirdik. Aslında hedeflediğimiz puanın üstündeyiz. 20 puan hedeflemiştik. Ama bireysel olarak maçlara baktığımız zaman malesef çok kaçırdığımız puanlar haksız yere hakem hataları, verilmeyen penaltılar bize karşı verilen olmayıp verilen penaltılar. Örnek fenerbahçe. O konuda büyük maçlarda bizim canımız çok yandı. Oradan birkaç puan alabilirdik”

NOKTA TRANSFER YAPARSAK HEDEF KOYARIZ

Onun dışında dediğim gibi şu anda memnunuz. Bunun devamının gelmesi gerekiyor. Bizim için 2. devrede başlangıç çok önemli. Balıkesir iyi çıkış yakaladı. Yeni yılda ilk maçta galibiyetle başlayıp seri yapıp sürpriz yapmak isterler ama biz buna izin vermeyeceğiz. Biz elimizden geleni yapıp üç puanla başlamak istiyoruz. Çünkü genç takımız yeni oluşan bir takımız. Herkes iyi niyetle çalyışıyor. Eksiklerimiz var, yönetim çalışmalar yapıyor takviyeler inşallah gelecek. Nokta transfer yaparsak farklı hedefler koyabiliriz.

ANKARAGÜCÜ İNŞALLAH ÇIKAR

İsimden dolayı saç tarzımdan dolayı yabancı görünüyordum. O dönemde birlikte oynadığımız El saka ile benzerlik dolayısıyla yabancı olarak biliyorlardı. Hala öyle biliyorlar. Yabancı zannedip çok iyi türkçe konuşuyorsun diyenlerde oldu. Başlangıç ve gelinen nokta 10 yıl geçti. Düzenli olarak oynama şansı buldum. Çok şükür sakatlık yaşamadım. En güzel yollarım Ankaragücünde geçti. Şimdi hangi takımı tutuyorsun deseler Ankaragücü derim. Yani oraya karşı farklı sevgim var. Taraftarı muhteşem. Durumlarından dolayı çok üzgünüm. İnşallah tekrar süper lige döneceklerdir. Çok güzel günlerim oldu orada. Çok değerli bir takımdı. Maalesef düştü. İnşallah tekrar süper lige çıkar.

İYİ GİDEN EKİBİ BOZDULAR

Beni Gaziantepspor’a Tolunay hoca transfer etti. Gerçekten başarılı bir yıl geçirdik. Bizim için büyük başarıydı. İyi ekibimiz vardı. Takım olarak iyi hareket ediyorduk. Bu takımı tutmadılar ve bozdular. Devam etseydi bu takım gerçekten çok çok büyük işler yapardı. Geleni gideni ezdik futbol olarak. Popov, Tosun, Yalçın, Serdar, hepsi değerli futbolculardı. En iyi oynadığın ikili Yalçındı. Yalçın gerçekten çok profesyonel futbolcu. Kendisine çok iyi bakardı. Kendimi stoperde daha iyi hissediyorum”

GİDİŞİMİN NEDENİ AİLEVİ

Gaziantepspor’dan ayrılış sebebim zaten aileviydi. Babam rahatsızdı ve İstanbul’a sürekli tedaviye gidiyordu. O dönem zorluydu. Başkanımız ceza yemişti. Olağanüstü durum vardı. Ailevi yüzünden ayrıldım. Başkan ile konuştuk ve Helalleşip ayrıldım.

İYİKİ DÖNDÜM

Sürekli arkadaşlarla başkanla görüşüyorduk. Teklif gelince uzun vadeli çalışmak istediklerini söyleyince gururlandım ve teklifi kabul ettim. İyiki döndüm diyebilirim. Burada başarılı bir sezon güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

ZEVK ALIP BIRAKMAK İSTİYORUM

Kendime baktığım için geçmiş 10 yılda büyük sakatlıklarda yaşamadığım için oynayabildiğim kadar oynamak istiyorum. Önemli olan zevk almak. Fit olmam lazım. Önümüzüdeki yıllarda statlar, seyirciler kalite artarsa inşallah türk futbolunun kaliteside artacak. Zevk alıp bırakmak istiyorum.