HDP, Eğitim Sen ve bir çok sivil toplum örgütü, Ankara'daki bombalı saldırıyı protesto etti. Kırkayak Parkı'nda toplanan ve HDP'li vekillerin de yer aldığı gösteride, kalabalık grup sloganlar eşliğinde Yeşilsu Şehitler Anıtı'nın önüne yürüdü. Burada patlamada hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunan topluluk, oturma eylemi gerçekleştirdi. HDP seçim minibüslerinin üzerindeki logoları siyah örtüyle kapattı.

KARAYILAN:DİRENECEĞİZ

Yeşilsu'da toplanan kalabalığa seslenen HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan, barışın bombalandığını belirterek, "Boyun eğmeyeceğiz, direneceğiz" dedi.

Ankara'da eylemde olan Tabipler Odası Gaziantep Şube Başkanı Hamza Ağca da bir konuşma yaptı. Ağca, "Böylesi bir kahpeliği beklemiyorduk"dedi.

BOZKURT:KİMİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ

EMEP İl Başkanı Mecit Bozkurt da, "Suruç'taki, Diyarbakır'daki saldırıları düzenleyen gerçek güçler ortaya çıksaydı bugün bu olmazdı. Bunların arkasında kimin olduğunu biliyoruz" dedi.

TOĞRUL:TAVİZ VERMEYECEĞİZ

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da, provokasyona gelinmemesi çağrısında bulundu ve "Kardeşçe yaşayan bir Anadolu coğrafyası yaratacağız. Kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz" dedi.

HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, barış çağrısında bulundu. Bütün olumsuzluklara rağmen 'inadına barış' diyen Demirci, "Gençlerimizin özellikle arzulamış oldukları, birlikte yaşama barış özgürlüğünü mutlaka gerçekleştireceğiz" dedi.

Nizip'te de yürüdüler

HDP’liler Nizip’te yürüdü. Milletvekili Adayı Osman Demirci, “7 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan sonuç iktidarını kaybetmek istemeyenlerce yok sayılmak istendi. Halklarımızın iradesini yok saymak isteyenlere, halklarımız 1 Kasım seçimlerinde tepkilerini demokratik bir biçimde, çok güçlü şekilde verecektir. Bugün burada toplanan kalabalık, Nizip’te partimize olan destek 1 Kasım’da daha güçlü geleceğimizin işaretidir” dedi. Milletvekili adayları Gaziantep Van Gölü Derneği’ni ziyaret etti. HDP Milletvekili Adayı Osman Demirci, ırk, din, dil, memleket ayrımı yapmadan toplumun tüm kesimleri ile huzur ve barış içerisinde bir arada yaşamak istediklerini söyledi. HDP’liler ziyaret sırasında Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın mektubunu paylaştı.

Meral KINACILAR