Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kentin turizmini canlandırmak için "Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı" sloganı ile başlattığı çalışmalar Ankara sokaklarındaki billboardlarda tanıtılıyor. Billboardlarda asılan Gaziantep afişlerini ilgiyle inceleyen Başkentliler, Gaziantep’e gitmenin iyi fikir olduğunu savunuyor.

GÜZEL BİR ŞEHİR

Başkentliler, Gaziantep’in en çok tarihi ve yemek kültürüne ilgi gösteriyor. Daha önceden Gaziantep’e gittiğini ve tekrar gitmek istediğini söyleyen Rizeli Tuncay Dumankaya "Antep’in tatlıları, yemekleri on numara, çok güzel bir şehir. Hayatımda en güzel yemekleri orda yedim. İmkanım olsa yeniden gidip görmek isterim" ifadelerini kullandı.

ANTEP'E MUTLAKA GİDİLMELİ

Kırşehirli Abdullah Çiğdem isimli vatandaş ise "Gaziantep’e 2 kere görevli olarak gittim. Özellikleri itibari ile Türkiye’de isim yapmış desem yanlış olur çünkü Antep dünyada isim yapmış bir şehir. Antep’in yemeklerini, tatlılarını yemeden gelmek olmazdı. Şuan Antep’e gitme imkanım olsa yine aynı yerde aynı yemekleri yerdim. Antep gazilik unvanına yakışan bir şehir. Mutfağıyla, samimi insanıyla güzel muhabbeti de birleşince bir başka güzel oluyor. Fırsat olsa yine aynı yere, aynı lokantaya gitmek isterim. Ankara’da aynı tadı alamıyoruz. Antep kültürü diğer şehirlerin kültürüne göre biraz daha geniş bir şehir" diye konuşurken, Ankaralı Yılmaz Çağlayan "Ankaralıyım, Antep deyince akla UNESCO tarafından tescillenmiş Antep mutfağı gelir. Herkesin tatması gerekir. Türkiye’nin en büyük mozaik müzesi Antep’tedir. Antep gidilmesi görülmesi gereken güzel bir şehrimiz. Tüm Ankaralılara tavsiyem Antep’i gidip görsünler" şeklinde konuştu.