Ankara Gaziantepliler Derneğince, " "Gaziantep Tanıtım Günleri" düzenlendi. İktidar ve Muhalefet milletvekillerininin kurdeleyi birlikte kestiği tanıtım günlerinde yöresel ürünler sergilendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlikte Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Milletvekilleri Abdulhamit Gül, Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer ve Abdullah Yüksel ile CHP Milletvekili Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ kurdeleyi birlikte kesti.

Folklor ekiplerinin gösteri yaptığı açılışa ilgi büyüktü. Gaziantep Baklavası'nın da ikram edildiği etkinlik 20 Aralık tarihine kadar devam edecek. Ankara Gaziantepliler Derneği Başkanı Adil Güloğlu, "Gaziantep Tanıtım Günleri"nin Ankara'da ilk kez düzenlediklerini söyledi.

50 BİN GAZİANTEPLİ YAŞIYOR

Başkent'te yaklaşık 50 bin Gaziantepli yaşadığını belirten Güloğlu, şöyle konuştu:

"Gazi unvanıyla taçlandırılan Antep, hem kültürü, hem mutfağı, hem de tarihiyle önemli bir şehir. Bu zenginlik, UNESCO'nun Gaziantep'i gastronomi dalında 'Yaratıcı Şehirler Ağına' almasıyla bir bakıma tescillenmiş oldu. Bunun motivasyonuyla Ankara'da, memleketimize layık güzel bir tanıtım yaptık Adeta Ankara'da küçük bir Antep oluşturduk. Tüm vatandaşları Gaziantep Tanıtım Günleri'ni ziyaret edip, Antep'i daha yakından tanımaya davet ediyoruz." LEYLA ÖZEKŞİ POLAT