DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, Ankara Gar meydanının “anıt mekan” haline getirilerek yeniden düzenmesini istediklerini söyledi.

TEDAVİ GÖRENLERDEN TETKİK PARASI İSTENİYOR!

KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Ali Güdücü, Ankara Garı'nda meydana gelen patlamanın üzerinden bir ay geçtiğini belirti. Güdücü, "Saldırıda 100'ü aşkın kişi hayatını kaybetti. 400'ün üzerinde arkadaşımız hastanelerde tedavi gördü, ağır yaralı arkadaşlarımız tedavi görmeye devam ediyor. Terör saldırısında yaralanan ve bütün tedavileri yasal olarak devlet tarafından karşılanması gereken bu arkadaşlarımızdan halen tetkik tedavi ücretleri isteniyor. İlgili makamlara yazdığımız uyarı yazıları görmezden geliniyor; telefonlarımız açılmıyor. Başbakan'a çağrıda bulunuyoruz. Bu ayıbı derhal düzeltin. Koruyamadıklarınızı daha fazla mağdur etmeyin" diye konuştu.

YARIŞMA AÇILMALI

'10 Ekim Katliamı sonrasında Ankara Gar Meydanı ve çevresinin mevcut mekânsal biçimi ile; sıradan bir mekan, trafik kavşağı şeklinde kullanılmaması gerekmektedir' diyen Güdücü, "Ankara, Gar meydanı ve çevresi bundan böyle farklı bir anlam ifade edecektir. Meydanın “anıt mekan” haline getirilerek yeniden düzenlenmesi bizim sorumluluğumuzdadır. Bu meydanın adı bundan böyle “emek barış demokrasi meydanı”dır. Katliamın gerçekleştiği Gar Meydanı ve çevresinin, uluslararası bir yarışma aracılığıyla yeniden düzenlenmesi için her türlü girişimde bulunacağımızı da duyuruyoruz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR