Gaziantepspor’un kuruluşunda takım kaptanlığı yapmış olan Muharrem Özekşi ile daha sonraki jenerasyonda hem futbolculuk hemde teknik direktörlük yapan Hüseyin Kalpar’ın yolu gazetemizde kesişti. Bu arada Gaziantepspor basın sözcülüğü yapmış olan Kamil Geçecci ile yöneticilik yapan Çetin Katırcıoğlugil’de bu sohbete katılınca, gazetemizde anılar tazelendi.

İLGİDEN CADDEDE YÜRÜYEMEZDİK

Gaziantepspor’un kurulduğu yıllarda futbol oynayan ve daha sonra takım kaptanlığı yapan Muharrem Özekşi (Kazık Muharrem) eskiden şehirdeki heyecanı şimdi göremediğini, eski günlerin geri gelmesi gerektiğini söyledi. Çok büyük heyecanlar yaşadığını belirten Muharrem Özekşi, “saha zeminleri şimkiki gibi değildi, ama tribünler tıklım tıklım dolardı. Herkeste Gaziantepspor sevgisi vardı. Caddede yürüyemezdik o sevgiden”diye konuştu.

KALPAR, GEREÇCİ İLE NOSTALJİ YAPTI

Gaziantepspor’da hem futbolculuk hemde teknik direktörlük yapan Hüseyin Kaplar ise, o dönemin basın sözcüsü Kamil Gereçci ile birlikte yaşanan gelişmeleri anlattı. Gaziantepspor’un Desireli, Johnson’lu, Prekolu kadrosunun sadece şehrimizde değil Türkiye’de bile büyük heyecanlar yarattığına değinen Hüseyin Kaplar, kulübün yönetiliş şeklini ve yönetimlerin çalışma tarzlarını dile getirdi. Gereçci ise o dönemin yönetiminde çok farklı bir havanın olduğunu, şehir ile bütün hareket ettiklerini, çift kale maçlarının Kamil Ocak stadında yapılarak taraftarlarla bütünleşildiğini ifade etti.

Bu arada Çetin Katırcıoğlugil’de Gaziantepspor’un geçmiş başarıları ile övündüklerini belirtirken, bundan sonra takımın taraftarlar ile bütünleşmesi gerektiğini dile getirdi. Sohbete katılan Ökkeş Özekşi, eski yönetimlerin çok daha farklı olduğunu, o zaman yaptıkları eleştirilerin yönetimlerce dikkate alındığını ama son dönemde kulübü yönetenlerin düşmanca tavırlar içine girdiğini söyledi.