Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryum Toplantı Salonunda, 3. Gaziantep Anestezi Günleri kapsamında “Pediatrik Anestezi” adlı toplantı düzenlendi. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında katılımcılara bilgi veren GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, GAÜN Tıp Fakültesi'nde 207 öğretim üyesi tüm ana bilim ve bilim dallarına sahip bir konumda olduklarını ifade etti.

ÖNEMİ TARTIŞILMAZ

Prof. Dr. Elbeyli, “Anestezinin gereği ve önemi tartışılmaz. İşin işine bir de pediatri alan girince hem mistik, uhrevi önemi hem de insani yönü çok daha farklılık katıyor. Pediatrik göğüs cerrahisini yapan bir departman olarak bunun farkındayım. Bütün cerrahi girişimlerde özellikle küçük bedenlerin, ruhların anesteziyle olan temaslarında olabilecekler sizin çok daha farkında olduğunuz bir süreç” diyerek, güzel ve verimli bir toplantı diledi.

İNSAN BİLİM YAPAN CANLI

Toplantının açılışında konuşan GAÜN Tıp Fakültesi Anestezi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Cesur, insanı bilim yapan bir canlı olarak değerlendirilebileceğini, medeniyetin paylaşabilmek üzerine inşa edildiğini söyledi. Prof. Dr. Cesur, “Bilim özellikle bilginin standartlaşması, bunların zaman ve mekan ötesi bir paylaşıma açılması anlamını taşıyor. Bu açıdan bilgiyi paylaşabilmek son derece önemli. Bu toplantıların bir amacı da bu zaten; bilgiyi paylaşmak ve büyütmek. Bilgi paylaşıldıkça büyüyor ve anlam ifade ediyor” diyerek, insan odaklı ve özellikle çocuk odaklı bir meslek icra edenler için bu bilgi paylaşımının çok daha önemli olduğunu vurguladı.

KATILIMCI FAZLA

“3. Gaziantep Anestezi Günleri” toplantısına beş farklı üniversiteden konuşmacı ve oturum başkanları olduğunu belirten GAÜN Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vahap Sarıçiçek, Türkiye’nin çeşitli illerinden çok fazla katılımcı olduğunu belirterek, 1. ve 2. Gaziantep Anestezi Günleri hakkında bilgi verdi. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Ömer Kutbek, ilk yönetim kurulu toplantısında, bölgelerin veya üniversitenin bu tür özel toplantılarına yönetim olarak katılma kararı aldıklarını söyleyerek, dernekte yapılan çalışmalar ve girişimler hakkında bilgi verdi. BÜLTEN