Gaziantep Üniversitesi TargeT TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) tarafından Gaziantep TEKNOPARK Seminer Salonunda, uluslararası işbirliği kuruluşu olan GİZ ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen “Anadolu’da Ekonominin Desteklenmesi Projesi” kapsamında, Leipzig Üniversitesi Öğretim Üyesi J. Alfredo Suvelza tarafından inovasyon süreçlerinin yönetimine yönelik iki gün süreyle çalıştayın açılış töreni düzenlendi.

Çalıştayın açılış konuşmasında konuşan Gaziantep TEKNOPARK Müdür V. Deniz Vuruşkan, “Anadolu’da Ekonominin Desteklenmesi Projesi” kapsamında seçilmiş pilot teknoloji transferi yapılarına danışmanlık hizmeti verilmesi için düzenlenen bu çalıştaya ev sahipliği yapmaktan ve TargeT TTO’nun belirlenen pilot teknoloji yapılarından biri olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Leipzig Üniversitesi Öğretim Üyesi (aynı zamanda in4in ‘intelligence for innovation’ Proje Koordinatörü ve Conoscope GmBh Danışmanı) J. Alfredo Suvelza çalıştayda, inovasyon yönetiminin zorlukları, inovasyonun stratejik yönetimi, fikir üretimi, yeni ürünler için konsept geliştirme, inovasyon kültürü geliştirme gibi konular hakkında katılımcılara bilgi vereceğini söyledi.

ÇALIŞMALAR DESTEKLENİYOR

İş dünyasına yönetim konularında danışmanlık yaptığını ve iş dünyasına yardım eden kuruluşlara danışmanlık eğitimleri verdiğini ifade eden Suvelza, “Araştırma alanında faaliyet gösteriyoruz, doktora çalışmalarına destek veriyoruz. Leipzig kentindeki dört üniversite içinde girişimciliğin desteklenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitelerin bir arada girişimcilik üzerine çalışmalar yapmasının daha iyi bir yöntem olduğuna kanaat getirdik” diyerek, bu yüzden dört üniversiteyle birden çalıştıklarını vurguladı. HABER MERKEZİ