Türkiye’deki işletmelere motive olmak amacıyla farklı 4 ilde düzenlenecek olan “Anadolu Markaları” organizasyonunun ilki Gaziantep’de yapıldı. Birçok firmanın katıldığı organizasyona markalaşan eğitim kurumu olarak, bölgenin ilk Vakıf Üniversitesi olma özelliği taşıyan; Hasan Kalyoncu Üniversitesi katıldı.

Şehrin en büyük markalarının başarı süreçlerinin anlatıldığı organizasyonda 4 konuşmacı, işletmelerinin kuruluşundan bugüne mazilerini anlattı. Konuşmacı olarak panele katılan 4 şirketten birisi ise son yılların parlayan ve yükselen eğitim kurumu Hasan Kalyoncu Üniversitesiydi. Hasan Kalyoncu Üniversitesinden konuşmacı olarak katılan Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ’nün kuruluşundan günümüze markalaşma hikayesini anlattı.

DİNAMİK BİR EĞİTİM KURUMU

HKÜ’nün 2008 yılında bölgenin ilk Vakıf Üniversitesi olarak kurulduğunu ifade eden Rektör Yılmaz, "Üniversitemiz genç ve dinamik bir eğitim kurumudur. Böyle bir eğitim kurumunda çağdaş, demokratik ve katılımcı yönetim geleneğinin oluşturulması ve sorunsuz yürütülmesi için kurumsal bir yönetim sistemine ihtiyaç vardır. Ayrıca toplumun ve sanayinin problemlerine çözüm getiren, bilim ve teknoloji üreten, ulusal ve uluslararası üniversiteler ile işbirlikleri kuran, sanayi kuruluşlarına yönelik bir Araştırma-Geliştirme anlayışı planlıyoruz” dedi. BÜLTEN