Anadolu Jet firmasının 26 Mayıs Pazar günü saat 23.35’deki Ankara –Gaziantep seferindeki 3 saat 20 dakikalık rötarı yolcuları mağdur etti. Yolcuların içerisinde yaşlı ve hasta olan birçok vatandaş, gece yarısı Esenboğa hava terminalinde mahsur kaldı.

Hava yolu şirketi yetkililerini bulamayan ve personellerden net cevap alamayan yolcular bir süre sessiz kaldılar ama ilerleyen saatlerde muhaddep bulamayınca sıkıntılarını yüksek sesle anlatmaya çalıştılar. Anadolu Jet firmasına ait uçak sabaha karşı saat 02.55'’de Ankara’dan havalanırken, 04.00’te Gaziantep’e iniş yaptı.

GEREKÇE GÖSTEREMEDİLER

Yolcular arasında belirli saatlerde ilaç alma zorunda olanların yanı sıra ertesi sabah işe ve okula yetişmek zorunda olan vatandaşlar olunca hava yolu firmasının bir yetkilisiyle görüşmek istediler. Alanda ki personellerin gerekçeleri yolculara inandırıcı gelmedi. Bazı vatandaşlar müşteri hizmetlerini arayarak bazıları ise internet üzerinden sorunu öğrenmeye çalışsalar da yeterli bilgiye ulaşamadılar.

YOLCULAR ÇİLEDEN ÇIKTI

Ankara Esenboğa Havalimanı iç hatlar terminalinde uçaklarını bekleyen Gaziantep yolcuları yetkililere tepki gösterdi. Uçaklarının uzun süreli rötar yapmasının nedenini öğrenemedikleri için mağdur olan ve ilgisizlikten yakınan bazı yolcular ise görevlilerle tartıştı.

ŞİKÂYET ETTİLER

Yolcular arasında bulunan bir avukatında tepki gösterdiği Anadolu Jet firmasını yolcuların geneli şikayette bulundu.Avukata vekalet veren vatandaşlar hazırlanan dilekçeyi imzalayarak mağduriyetlerini mahkeme kanalıyla arayacaklarını dile getirdiler. MUHARREM TÜRKOĞLU