Spor Toto Basketbol Ligi'ndeki temsilcimiz Royal Halı Gaziantep, kendi sahasında Anadolu Efes'i uzatmaya giden mücadele de 97-96 mağlup etti.Maça istediği gibi başlayamayan temsilcimiz henüz ilk çeyrekte 14 sayı geri düştü. Ancak daha sonra oyuna özellikle Calloway'ın attığı sayılarla dengeyi getirmeyi başaran dev adamlar, son periyotta ise heyecanı tavana yükseltti.Son saniyelerine önde giren temsilcimiz, rakibinin sayılarına engel olamayınca maç 83-83'lük skorla uzatmaya gitti.Uzatmalarda ise salonda bulunan yaklaşık 5000 taraftar, adeta heyecandan yerlerinde duramadılar. Son 7 saniyeye 1 sayı geride giren temsilcimiz maçın yıldızı Early Calloway'ın son saniye de attığı inanılmaz sayıyla rakibini 97-96'lık skorla mağlup ederek, hayati bir galibiyet aldı.Temsilcimiz Calloway attığı 28 sayıyla maçın tartışmasız yıldızı olmayı başardı.

İlk Yarıdan Notlar!

Karşılaşmaya deplasman ekibi Anadolu Efes çok hızlı bir başlangıç yaptı. Hücumda çok iyi yüzde yakalayan Anadolu Efes savunmada da sertliği ön plana çıkardı. Royal Halı Gaziantep ilk çeyrekte sadece 11 sayı bulurken, Anadolu Efes 25 sayı bulmayı başardı.Mücadelenin 2. çeyreğinde tam ters bir görüntü vardı. 3 sayı çizgisinin gerisinden müthiş bir yüzde yakalayan Royal Halı Gaziantep takımı bu çeyrekte müthiş hücum etti. 2. çeyrekte Royal Halı Gaziantep 32 sayı bulmayı başardı. Anadolu Efes ise 21 sayı bulabildi. Taraflar soyunma odasına 46-43 Anadolu Efes üstünlüğü ile gittiler.

2. Yarıdan Notlar!

Karşılaşmanın 3. çeyreğinde yine hücumda oldukça aktif bir Royal Hazi Gaziantep izledik. Özellikle dış atışlarda iyi yüzde yakalayan takım bu çeyrekte 26 sayı buldu. Hücumda ritm bulamayan Anadolu Efes ise, 19 sayı bulabildi. Son çeyreğe 69-65 Royal Halı Gaziantep üstünlüğü ile gidildi.Karşılaşmanın son çeyreğinde ise savunmalar ön plandaydı. Temponun düştüğü mücadelede son saniyeler büyük bir heyecana sahne oldu. Son hücuma kalan son çeyrekte Royal Halı Gaziantep 14 sayı bulabildi. Anadolu Efes, 18 sayı kaydedince karşılaşmanın normal süresi 83-83 sona erdi ve maç uzatmaya gitti.Uzatmalarda büyük bir heyecan vardı. Karşılıklı basketler sonucunda son 7 saniyeye Anadolu Efes 1 sayı farkla önde girmeyi başardı. Son hücumda hata yapmayan Royal Halı Gaziantep uzatmaları 14-13 önde geçti ve güçlü rakibini 97-96 mağlup etmeyi başardı. Royal Halı Gaziantep’te Earl Calloway 28 sayı, 9 asist, 7 ribaund ile maçın yıldızı olurken, Andy Rautins 19 sayı, 5 ribaund, 1 asist ile öne çıktı. Anadolu Efes cephesinde ise, Derrick Brown 20 sayı, 5 ribaund ve Thomas Heurtel 15 sayı, 9 asist, 6 ribaund ile öne çıkmayı başardılar. Royal Hali Gaziantep bu galibiyetle 11. maçında 6. galibiyetini elde etti ve 7. sırada yer aldı. Anadolu Efes ise, maç eksiğiyle 10 maç sonunda 3. yenilgisini aldı ve 8. sırada yer aldı. Royal Halı Gaziantep gelecek maçta Akın Çorap Yeşilgiresun ile kritik bir deplasman maçına çıkacak. Anadolu Efes ise, Fenerbahçe’yi kendi sahasında ağırlayacak ve zirve için çok önemli bir maça çıkacak.