Gazinatep'te uzun süredir kapalı olan ana pistin 15 güne kadar açılacağı belirtildi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Havalimanı konusunda bilgiler verdi ve yeni hava limanı projesinin hazırlandığını, Ağustos ayında ihaleye çıkılacağını söyledi. Koçer, bu arada 2 Temmuz itibariyle Almanya-Gaziantep arasında Sun Expres'in uçuşlara başlayacağını, ayrıca başka bir Alman şirketinin de Gaziantep-Almanya arasında charter seferleri düzenleyeceğini müjdeledi.

5 MİLYON KİŞİYE CEVAP VERECEK

Havalimanı Projesinin, çizildiğini anlatan Koçer, "Ağustos'a kadar proje hazırlanacak, ihaleye çıkılacak. İki yıl içinde yeni sıfırdan mevcut havalimanın doğusunda bir yeni havalimanı terminali yapılacak ve 6 körüklü olacak. Otoparkıyla kulesiyle herşeyiyle yeni olacak. Şuanda 2 milyon 600 binlerdeyiz. Yeni havalimanını yaptığımız zaman 5 milyon kişiye cevap verecek" dedi.

BÜYÜTÜLEBİLİR PROJE

Taslak projeyi ulaştırma bakanıyla görüştüğünü, büyütülebilir bir proje hazırlandığını söyleyen Koçer, "10 sene,20 sene sonra kapasite dolduğunda yanından yeni körük ilavesi hızla büyütülmesini sağlayacak. Uzun yıllar zaten gerek kalmayacak" dedi.

HER TÜRLÜ UÇAK İNECEK

Tadilatta olan ana pistin 15 güne kadar faaliyete geçeceğini söyleyen Koçer, "Ana pistin ışıkları takıldı, testleri yapıldı, bir tek çizgiye kaldı. 15 gün içinde çizgiler çizilecek. 3 yıla yakındır yenileniyor. Bayram ertesi açılacak. Yedek piste inip çıkıyorduk. İki tane pistimiz olacak iniş ve kalkışta. Her ikisinde ILS cihazımız mevcut. Ayrıca ana pist bittikten sonra her türlü uçak inebilecek" diye konuştu.

YOLCU SAYISI ARTTI

Sun Expres uçuşlarının da yeniden düzenlendiğini dile getiren Koçer, "2 Temmuz itibariyle Almanya-Gaziantep arasında Sun Expres tarifeli olarak başlıyor. Bir Alman şirketi de Temmuz ayının ilk haftasında Charter uçuşları başlıyor. Günde 28 uçuş var, yaz döneminde 35'e doğru çıkacak. 2016 Mayıs ayında, bir önceti yılın Mayıs ayına oranla yolcu sayısı yüzde 5. 3 artmış durumda" dedi. Meral KINACILAR