Tüm eğitim kademelerinde tercih edilen Amerikan Kültür Koleji’nin lise eğitimleri de öncelikli tercih konusu olacağını belirten Amerikan Kültür Koleji Genel Müdürü Ahmet Cezmi Savaş, “2018-2019 eğitim öğretim döneminde Amerikan Kültür Koleji lise eğitimine başlıyor. Lise eğitimlerinde de Gaziantep’in tercihi olacağız” dedi.

GAZİANTEP’TE EĞİTİME YENİ BİR SOLUK GETİRDİK
Amerikan Kültür Koleji’nin Gaziantep’teki eğitim anlayışına yeni bir soluk getirdiklerini dile getiren Savaş, “Çift dilli eğitim sistemi, her sınıfta iki öğretmen projesi ve sanat, kültür, spor etkinlikleriyle eğitim sistemine yeni bir soluk getiren Gaziantep Amerikan Kültür Koleji, anasınıfı, ilkokul ve ortaokul kurumlarına Anadolu lisesini de ekleyerek Gaziantep eğitim camiasına farklılık getiriyor. Geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz sloganıyla yola çıkan kurumumuz öğrencilerimizin yaşamın tüm yönlerinde kendini gerçekleştirmiş ve topluma liderlik edecek bireyler olması için tüm kaynaklarını seferber etmiş durumdadır” açıklamalarında bulundu.

BAŞARIMIZI ANADOLU LİSEMİZLE TAÇLANDIRACAĞIZ

Amerikan Külttür Koleji’nin eğitim başarısına Anadolu Lisesi ile devam edeceğini belirten Savaş, “Başarıyla yürüttüğü eğitim sistemini 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren açmış olduğu Anadolu lisesiyle taçlandırmış durumdadır. Özellikle TYT ve AYT sınavlarının baskısıyla yaşamın diğer alanlarının ihmal edildiği eğitim sistemine karşı olan okulumuz, başarıyla sürdürdüğü akademik eğitimin yanı sıra, öğrencileri robotik, güzel sanatlar, enstrüman çalma, drama, duygusal zeka eğitimi, sosyal beceri eğitimi, stres yönetimi, iletişim becerileri eğitimi, ikinci yabancı dil eğitimi ve toplumsal sorumluluk projeleri ile tam anlamıyla eğitmektedir. Öğrencileri sadece soru çözen bireylerden çıkararak, yaşam içinde karşılaştığı problemleri çözebilen, kendine saygısı, özgüveni ve öz yeterliği yüksek bireyler olarak yetiştirmektedir” dedi.

YURTDIŞI EĞİTİM İMKANI SUNUYORUZ

Amerikan Kültür Koleji’nin yurtdışı imkanları sunduğunu hatırlatan Savaş, “Okulumuzun alanda öncü durumda bulunan zümre başkanları, sanat, spor ve müzik alanında hayat başarısı olan ve ürünler ortaya koyan öğretmenleri ile bu vizyonu gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Soru çözme tekniklerini değil, dersleri hayatla bütünleştirerek tam öğrenmeyi gerçekleştirmektedir. Açtığı yurtdışı eğitim danışmanlık departmanıyla ve öğrencilere sağladığı dünya üzerinde 200 ülkede geçerli international diplomasıyla yurtdışı eğitim imkânları sunmaktadır. Harvard, Oxford ve Yale üniversiteleri gibi dünyanın en iyi üniversitelerine öğrenci gönderme vizyonu ile yola çıkmış okulumuzun verdiği yabancı dil eğitimi tamamı yabancı öğretmenler tarafından verilmektedir” diye konuştu.

AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNE TÜM İMKANLARI SUNUYOR

Amerikan Kültür Koleji’nin öğrencilerine sunmuş olduğu imkanlardan bahseden Savaş, “ Gaziantep’in lokasyon olarak en güzel ve modern bir semtinde olan toplamda 17 dönümlük bir kampüse sahip olan okulumuzda yüzme havuzu, iki adet kapalı spor salonu, bir basketbol sahası, bir futbol sahası, hayvanat bahçesi, modern yemekhanesi, buz pateni, cep sineması, modern konferans salonu, keman atölyesi, bağlama atölyesi, piyano atölyesi, sanat atölyesi, drama odası, robotik sınıfı ile size hayallerinizdeki eğitim sistemini sunmaktadır” ifadelerine yer verdi. AYŞEGÜL BAĞCI