PTT birinci lig temsilcimiz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’ a İngiltere'nin Newcastle United takımından transfer olan Shola Ameobi’nin işini Bekir İrtegün bitirmiş.

Nijeryalı forveti kesin olarak kadrosunda görmek isteyen teknik direktör Nurullah Sağlam, eski öğrencisi Fenerbahçeli Bekir İrtegün’den yardım istedi.

Sarı – lacivertli takım kaptanı Emre Belezoğlu’nun 2005 – 2007 yılları arasında Newcastle United takımında birlikte forma giydiği ve sıkı arkadaşı olan Shola Ameobi’yi arayarak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’ u anlattığı öğrenildi.

Yine Fenerbahçe’de forma giyen Emmanuel Emenike’nin de Nijerya milli takımından arkadaşı olan Ameobi’nin bu oyuncudan da olumlu bilgiler almasının ardından mavi – beyazlı kulübe evet dediği öğrenildi.

ARACI OLDULAR

Shola Ameobi’nin sıra dışı bir oyuncu olduğunu aktaran Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Nurullah Sağlam, “Özellikle bu transferde bazı futbolcularında emeği geçti. Bekir İrtegün, Emre Belezoğlu ve Emenike bu süreç içerisinde bize yardımcı oldular. Hem onunla irtibat kurmamızı hem de kendimizi, şehrimizi ve takımımızı anlatması konusunda yardımcı oldular ve dolayısıyla bu transferde onlarında payı oldu. Her şeyden önce onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

SEBA’YA BAŞSAĞLIĞI

Türk futbolu ve Beşiktaş camiasına başsağlığı dileyen Sağlam, “Belki kendisini tanıma fırsatım bile olmadı ama bazı insanlara hiç tanımadan saygı duyarsınız. Tahmin ediyorum onu tanımamış çok insan dahi şu anda bu üzüntüyü yürekten paylaşıyordur. Bir insanı sevmeniz ve saymanız için tanımıyor olmanız gerekmiyor. Sayın Seba’da yaptıklarıyla böyle bir insandı. Hem Türk futbolunun, hem Beşiktaş’ın ve hem de hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.SPOR SERVİSİ