Yazı, 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü dolayısıyla verdiği mesajda "İlimizde 44 acil sağlık istasyonu, 81 ambulans ve 675 kişilik profesyonel ekipler ile acil çağrılara, merkezde ilk 7 dakikada, kırsal alanda ise ilk 11 dakikada ulaşılmaktadır" dedi.

RİCA EDİYORUZ

Ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde yol verilmesi gerektiğini belirten Yazı, "Trafikte ilerleyen ambulansa yol verme konusunda özen gösterilmemesi, zamanla yarışan 112 acil müdahale ekibinin hayati tehlikesi olan hastayı zamanında tedavi merkezine yetiştirmesine engel olmaktadır. Vatandaşlarımızdan onlar adına 112 çalışanlarımıza yardımcı olmaları konusunda ricada bulunmak istiyorum" diye konuştu.

112'Yİ MEŞGUL ETMEYİN

"Hastaya, sağlık merkezine ulaşmadan yapılacak ilk yardım çoğu zaman hayatını kurtaracak boyutlara ulaşır" diyen Yazı, "Bu yüzden ilk yardımın en kısa sürede ve en etkin şekilde yapılması, kurtarılacak hayat sayısını da arttırır. Acil sağlık hizmeti ihtiyacı oluşan vatandaşlara günün 24 saatinde en kısa sürede ulaşmaya çalışan 112 ekibimiz maalesef ki hayat kurtarmaya çalışırken çeşitli zorluklarla da karşılaşmaktadırlar. Bir kez daha belirtmek isterim ki 112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken ücretsiz olarak hizmet veren hayati derecede önemli bir hattır. 112 Acil Çağrı Hattı arandığı zaman; isim-soy isim, karşılaşılan sağlık sorununun tam olarak ne olduğu ve adres bilgilerinin açık ve anlaşılır bir biçimde belirtilmesi zaman kaybının yaşanmaması için son derece önemlidir" şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ