Gaziantep'te park sorunu büyük bir çile. Yeni yapılan otoparklar da sorunu çözemiyor.. Hem araç sahipleri, hem de esnafın dertli olduğu Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi yakınında bulunan esnaf, park sorunundan bıkmış durumda. Esnaf, hastaneye giden yolun genişletilmesi ve her önüne gelenin cadde üstüne park etmemesini istiyor. Esnaf, "Biz kendi aracımızı ayda 80 TL verip otoparka bırakıyoruz, vatandaş ise cadde üstüne bırakıyor" dedi.

Hastane yoluna park eden araçlar yüzünden sıkıntı çektiklerini belirten esnaf, otoparkların bile cadde üstüne araç park ettirdiklerini söyledi. Esnaf, "Otoparkçıların küçücük yeri var, sırf daha fazla para kazanmak için cadde üstüne araç alıp onlardan para kesiyor. Caddeye araçların park etmemesi için kendi çapımızda önlem alıyoruz. Dükkanların önünü saksılarla kapatıyoruz ama nafile. Vatandaş geliyor saksıları kaldırıyor, yıkıyor. Bu yol hastane yolu, acil bir ambulans gelse ne olacak?" dediler.

AHMET BOZDEMİR (PROTEZCİ)

"BURADAKİ PARK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN SÜREKLİ BİR POLİS ŞART"

"Burada belediyemiz yolu tek şerite indirmesine rağmen vatandaşlar duruma aldırmadan park yapıyor. Bizler bazen defalarca vatandaşları uyarmamıza rağmen vatandaşlar burası sanki kendilere ayrılmış yerler gibi davranıyor ve araçlarını park ediyorlar. Burası hastane yolu acil hastası olan vatandaş geliyor, ambulans geliyor herkes kafasına göre aracını park ederse bu insanlar nasıl hastasını yakınını hastaneye ulaştıracak. Biz adamı park yapma diye uyarıyoruz, adam bize sert çıkıyor buranın vergisini biz veriyoruz diyor. Çevrede bir sürü otopark var 3,4 milyon bu otoparkların günlüğü oraya neden park etmezsin de sokak ortasına araçların geçtiği yol üzerine park edersin. Polise buradaki durumu kaç kere bildirdim ama birşey yapmıyor, polis buraya iki dakika için geliyor bir iki araca ceza yazıyor ve gidiyor. Bu hastanenin bulunduğu caddedeki araçların park sorununu çözmek için buraya sürekli bir trafik polisi şart. Halka açık olan yerler otopark alanı olarak kullanılamaz. Burada bulunan bazı otoparklar alanları yetmediği için araçları cadde üstüne park ediyor zaten dar olan yol bu sefer dapdar oluyor.Geçen günlerde Diş Hastanesi'nin duvarını otoparkçılar kiraya verdikleri için otoparkçılarla buradaki görevli doktorlar arasında kavga çıktı bu soruna yetkililer biran önce çözüm bulmalı. Buradaki sorunların en önemlisi de yıkılmış bina aralarının vatandaşlar tarafından otopark yapılması geliyor "

SAMET BOZKURT (DÜRÜMCÜ)

"MAFYA GİBİ DAVRANANLAR VAR"

"Bu yol çok sıkıntılı bir yol. Vatandaşlar gelişi güzel araçlarını cadde üstüne park ediyorlar, otoparkçılar kafalarına göre araçları cadde üstüne park ettirip onlardan para alıyor. Yolumuz zaten dar araçlar cadde üstüne park edince buradan kimse geçemiyor. Esnafın, vatandaşın aracından geçtik hastası olan vatandaş bu yoldan geçemiyor. Bizler bu adamlar yüzünden kendi arabalarımızı park edecek yer bulamıyoruz. Bazıları mafya gibi davranıyor adamın küçücük yeri var sırf daha fazla para kazanmak için cadde üstüne araç alıp onlardan para kesiyor. Bu yaşananlara bir çözüm bulunmalı. "

TOLGA ÖZAY (ECZACI)

"SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YOLLAR GENİŞLETİLMELİ "

"Caddemiz çok dar, darlıktanda ziyade vatandaşlarımızda çok duyarsız. Yolun ortasına araçlarını park edip gidiyorlar. Vatandaşın bazısı bize geliyor abi bir iki dakikalığına aracımı bırakıyorum diyor iki, üç saat ortalıktan kayboluyor araç sahiplerini uyardığımızda da bize ters tepki veriyorlar. Buradaki durum bizim müşteri potansiyelimizi de etkiliyor müşterilerimiz bu yola giremiyor çünkü adamların araçlarını durduracakları yola araç park ediyorlar, ambulanslar bu yanlış park yüzünden geçemiyor. Biz kendi aracımız ayda 80 TL verip otoparka bırakıyoruz, vatandaşsa cadde üstüne bırakıyor. Buradaki temel sorunlardan biride araç sayısının çokluğu ve yollarında dar oluşu. Bu sorunun çözümü için yollar genişletilmeli, sürekli bir trafik polisi konulmalı ."

ENES ASLANTÜRK(GÖZLÜKÇÜ)

"BURAYA BİRAN ÖNCE ÇÖZÜM BULSUNLAR"

"Caddeye araçların park etmemesi için kendi çapımızda önlem alıyoruz, dükkanların önünü saksılarla kapatıyoruz, ama nafile. Vatandaş geliyor saksıları kendi eliyle itiyor, kaldırıyor ya da bilerek yıkıyor. Vatandaşa sen bu alana park edemezsin dediğimizde vatandaş bize argo konuşmalar yapıyor. Sabah 10-11 gibi burası çok yoğun oluyor acil hastası olanda geçemiyor bu yoldan ambulansta illaki burada birinin ölmesini beklemesinler buraya biran önce çözüm bulsunlar."

UĞUR DÜNDAR ( OTOPARKÇI)

"VATANDAŞLARIMIZ ÇOK BİLİNÇSİZ "

"Vatandaşlarımız çok bilinçsiz araçlarına ceza yazılmasına karşın hala araçlarını açığa park ediyorlar . Polis buraya her zaman geliyor ceza yazıyor gidiyor ama birşey değişmiyor. Çevrede bir sürü otopark var vatandaşlar araçlarını otoparka para vermemek için park etmiyor halbuki ceza yazılınca yada araçlarına birisi çarpınca daha fazla paraları ceplerinden çıkıyor ayrıca bu yol hastane yolu acil bir ambulans gelse ne olacak hasta ambulansta ölse bundan iyimi olacak vatandaşlar otoparklara bırakmıyorsa da araçlarını getirmesinler o zaman." Haluk ŞAHİN