Amatör spor kulüplerinin genel sorunlarının tartışıldığı toplantı ASKF binasında gerçekleştirildi.

ASKF tarafından bir sene önce ilki gerçekleştirilen toplantının devamı yapılırken, ilk yarı değerlendirilmesi ve güncel konular tartışıldı.

ASKF başkanı Abdulkadir Gözegir’in öncülüğünde düzenlenen toplantıya Futbol İl Temsilcisi Mehmet Doğan, 7. Bölge hakem atama sorumlusu Yusuf Emre, TÜFAD Gaziantep şubesi başkanı İsmet Savcılıoğlu, Saha Komiserleri Dernek Başkanı Ali Kömürcü, kulüp başkanları ve antrenörler katıldı.

ELEŞTİRİ OKLARI HAKEMLERE

Toplantıda genel sorunun hakemlerin yetersizliğinden kaynaklanan şikayetler oluştururken, tertip komitesinin maç tayinleri konusunda eleştirilerden nasiplendi.

Futbol il temsilcisi Mehmet Doğan, Teknik konular ve kurallardan söz ederken, birçok soruların yanıtını da verdi. 7. Bölge hakem atama sorumlusu Yusuf Emre, hakemlerin oldukça zor koşullar altında yetiştirildiğini, maç sayısıyla hakem sayısının aynı orantıda olmadığını ve hakem tayini konusunda kılı kırka yararak gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Saha Komiserleri Derneği Başkanı Ali Kömürcü Amaçların genç sporcuları yetiştirmek onlara ahlaki değerlerle birlikte yarışmacı kimlik kazandırmak olduğunu belirtti. TÜFAD Gaziantep Şube Başkanı İsmet Savcılıoğlu ise birçok kulübün resmiyet kazandırmak amacıyla antrenörlerle sözleşme yaptıklarını fakat çalıştırıcıların antrenmanlarda ve maçlarda görev yapmadıklarını açıklarken, en azından müsabaka esnasında kulübede olmalarının faydası olacağını belirtti. ASKF başkanı Abdulkadir Gözegir ise birçok şehre oranla Gaziantep’te amatör takımların daha az olaya müdahil olduklarını, yeni kuruluna spor mahkemelerinin çok ağır cezai yaptırımlara maruz bıraktığını ve bu konuda başta idareciler olmak üzere antrenörler ve sporcuların çok dikkatli davranmaları gerektiği uyarısında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU