Gaziantep'te amatör futbol müsabakalarında bugüne kadar küfürlere, fiili saldırılara ve kavgalara şahit olundu ama böylesi ilk defa yaşandı. Sağlıkçı bayan görevli ile amatör takım kaptanının sözlü tartışmasına öfkelenen Oğuzeli'nde Yüzbaşı olduğu iddia edilen eşinin silahını çekerek ateş etmesi ortalığı karıştırdı. Olaya polis müdahale etti ve şikâyetçilerle muhatapları emniyete götürüldü.

OLAY NASIL OLDU?

Birinci amatör küme A grubu takımlarından Esenspor ile Üçoklar Demirspor arasında Cumartesi günü Oğuzeli ilçe stadyumunda oynanan müsabakanın 17’inci dakikasında Esensporlu bir futbolcu rakibiyle girdiği ikili mücadele de sakatlanarak yere yığıldı. Bunun üzerine maçın hakemi Ramazan Dinçer, saha kenarındaki bayan sağlık personelini oyun alanına davet etti. Sahaya ağır adımlarla yürüyerek giden sağlıkçıya Esenspor kaptanı Orhan Akbulut, çabuk olmasını istedi. O anda bayan sağlık personeli futbolcunun tedavisini yapmayarak ‘Polis polis’ diye bağırmaya başladı.

KOCASI SİLAHINI ATEŞLEDİ

Aniden yaşanan bu gelişme üzerine, sağlık personeli bayanın saha kenarında bulunan ve yüzbaşı olduğu iddia edilen A. K. yanında taşıdığı beylik tabancasını çekerek havaya bir el ateş etti. Daha sonra saha içine giren A.K. silahını Esenspor takım kaptanı Orhan Akbulut’a doğrulttu. Biranda karışan saha içinde, kenarda görevli olan polis memurları geldi ve hızlı bir şekilde A. K’nin üzerine atlayarak elinde ki silahı aldı.

ŞİKÂYETÇİ OLDU

Maçtan sonra Esensporlu futbolcular ile sağlık personeli birbirlerinden şikâyetçi oldu. Oğuzeli ilçe emniyet müdürlüğünde ki ifade alma işlemleri akşam saat 20.30’a kadar sürdü.

MUHARREM TÜRKOĞLU