İkinci amatör küme B grubunda şampiyonluğunu ilan eden Aydınbabasporlu futbolcuya Nizip ilçe stadyumunda saldırı gerçekleştirildi. Nizip Halk Eğitimspor takımı ile geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda karşılaşan kırmızı – siyahlı takımın oyuncusu Sait Er, kimliği belirsiz 4 kişi tarafından soyunma odasının koridorunda saldırıya uğradı. Aydınbabaspor kulüp başkanı Cengiz Koncuk, saldırıyı bir önce ki maçlarında sorun yaşadıkları Şehitkamil Arılsporlular tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Nizip Halk Eğitimspor ile oynanan karşılaşmanın 75’nci dakikasında futbolcu değişikliği nedeniyle oyundan çıkan Sait Er, soyunma odasına giderken koridorda etrafını saran 4 kişiden biri oyuncuya “Sen Arılspor’u tanıyor musun” diye soruldu. Evet, cevabının arkasından bu defa da “5 numaralı oyuncuyu tanıyor musun” sorusuna hayır deyince önce kafa ve daha sonra yumruk darbeleriyle burnundan aşırı kan gelmesiyle birlikte yere düştü.

AMBULANS GELMEDİ

Olayın gerçekleşmesinin ardından saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirirken, 112 Acil Servis arandı aradan yarım saat geçmesine rağmen stadyuma gelmeyen ekipten umudu kesen emniyet personelleri kendi araçlarıyla yaralanan oyuncuyu Nizip Devlet Hastanesine Acil Servisine götürdü. Burada yapılan kontrollerde futbolcunun burun kemiğinde kırık tespit edildiği ve tedavisinin yapıldığı öğrenildi. Tedavisinin ardından yaralanan oyuncu ile birlikte 2 futbolcu daha polis merkezinde ifade verdikten sonra ekip gece saat 10.30’da Gaziantep’e dönüş yapabildi.

BAŞKAN AÇIKLAMA YAPTI

Aydınbabaspor kulüp başkanı Cengiz Koncuk, geçen hafta Şehitkamil ilçe stadyumunda karşılaştıkları ve sorun yaşadıkları Arıl Gençliksporlular tarafından olayın devamı olarak saldırıya uğradıklarını belirtti. Uğradıkları saldırının düşündürücü olduğunu açıklayan Koncuk, “Sporun amacının dışına çıkılarak bir eylem gerçekleştirilmiştir. Hak edenin gereken cezayı almasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU