Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi ilçe genelinde şeker satıcılığı yapan market ve işletmecileri denetledi. Esnaflar, yapılan denetimlerden memnun kaldıklarını söyleyerek, ceza için değil, kendi reklamları için hijyene önem verdiklerini söylediler.

Halk sağlığına önem veren Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde lokum ve şeker satımı yapan işletmeleri denetledi. Ekipler, iş yerlerinin genel temizliği, sağlık kurallarına uygunluğu, kullanılan malzemenin son kullanım tarihine ve hijyenine dikkat etti.

SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ

Bu tür denetimlerin hem kendileri açısından hem de vatandaşların sağlığı açısından olumlu bulduklarını dile getiren esnaflar; “Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla, vatandaşlarımızın, misafirlerine ikram etmek üzere şeker, çikolata ve lokum satışlarında artış oldu. Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşan Bayram öncesi halk sağlığını korumak adına yaptığı bu denetimleri olumlu buluyoruz. Sonuçta bu denetimler, hem biz işletmeciler, hem de vatandaşlarımız açısından önemli. Bizler burada sadece bir ürün satarken, evlerimizde birden fazla ürün tüketiyoruz. Tükettiğimiz tüm ürünlerin denetimlerden geçmesi gerekiyor. Bizler işyerlerimizin denetimlerinden rahatsızlık değil, memnuniyet duyuyoruz” dediler. BÜLTEN