Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, ilimizde 16 siyasi parti ve 1 bağımsız adayın seçimlere katıldığını, 1 Kasım'ın demokrasi şöleni şeklinde geçeceğine inandıklarını, seçiminin huzur içerisinde yapılması için her türlü önlemi ve ek tedbirler aldıklarını söyledi.

Yerlikaya, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, seçim günü ve sonrasında aldıkları bazı tedbirleri açıkladı. Kentte, 1 milyon 139 bin 503 seçmenin bulunduğunu hatırlatan Yerlikaya, "Seçmenlerimiz, 797 binadaki 3 bin 448 sandıkta oy kullanacak. Bu kapsamda gerek polisimiz gerekse jandarmamız gerekli çalışmalarını tamamladı. Seçim günü 6 bin 114 polis, jandarma, korucu görevlendirdik" dedi. Yerlikaya, 7 Haziran seçimlerinden farklı olarak bazı ilave tedbirler aldıklarını anımsattı.

OY KULLANILAN DERSLİKLERİN

DIŞINDAKİ ODALAR KİLİTLENECEK

Oy kullanılan salonların dışındaki odaların kilitleneceğini hatırlatan Yerlikaya, "Okullarda oy kullanılacak sınıfların dışında diğer mekanlar kullanılmayacak. Toplantı odaları, kantin, çay ocağı, oyun odaları kilitlenecek. Zorunlu ihtiyaç olan mekanlar açık olacak. Binaların bahçesine hiçbir araç alınmayacak. Benim aracım dahi gelse almayacaklar. Engelliler ve hastalar bunun dışında tutulacak. Okulun birden fazla kapısı varsa, biri açık olacak diğeri kilitlenecek" dedi.

OKULLARIN JENERATÖRLERİ,

IŞILDIKLARI KONTROL EDİLDİ

Ayrıca okulların jeneratörleri dahil tüm eksiklikleri Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından kontrol edildi. Işıldak, jeneratör gözden geçirildi. Sigara denetimi ile ilgili gerekli hassasiyet gösterilecek. Dolayısıyla milletvekilliği seçiminin huzur içerisinde yapılması için her türlü önlemi aldık" diye konuştu.

SADECE T.C. VATANDAŞLARI OY KULLANACAK

Yerlikaya, Suriyeli veya diğer yabancı uyruklu kişilerin oy kullanacağı yönündeki söylemlerin ise gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir durumun söz konusu olamayacağını sözlerine ekledi. Yerlikaya, "Sadece T.C. vatandaşları oy kullanabilir. Sosyal medya üzerinden Suriyeliler başta olmak üzere diğer ülkeleren gelenlerin oy kullanacakları iddia ediliyor. Bunlar deli saçması, öyle bir şey olması mümkün değil" dedi.

OKUL MÜDÜRLERİ ODASINDA OTURMAYACAK

Saat 07.00-16.00 arasında yapılacak seçimlerde, müdürlerin odasında oturmayacağını, bahçe ve koridorlarda gezeceğini söyleyen Vali Yerlikaya, ayrıca sandıkların ilçe seçim kuruluna nakli sırasında müşahitlerinde seçim kuruluna gidebileceklerini söyledi.

18 SUÇ İŞLENMİŞTİ

7 Haziran'da 18 suç işlendiğini, bunların yüzde 90'ının tartışma olduğunu belirten Vali Yerlikaya, "Seçim suçu olan 4-5'i geçmez. Bu seçimde rahat ve huzurlu bir seçim ortamı sağlanacağına inanıyorum" dedi. Leyla ÖZEKŞİ POLAT, Meral KINACILAR