Grand Otel'de yapılan toplantıya KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ, GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Sadık Gözek ve çok sayıda uzman ve bürokrat katıldı.

GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep'in sahip olduğu ekonomik gücün bir kaldıraç gibi sosyal yaşam, eğitim, güvenlik, altyapı, gelir dağılımı gibi her alana yayılması gerektiğini söyledi. Hıdıroğlu, "Bu noktada hepimize önemli görevler düşüyor. Bu projelerin KOBİ'lerimizin rekabet gücüne önemli destek olacağını düşünüyorum. Bugün dünyanın en rekabetçi 7 kentinden biri olan Gaziantep için bu tür projelerin 3. kent olmasının yolunu açmasını istiyorum. 1996 yılında Türkiye'nin ilk AB Bilgi Merkezini bünyesinde kurar Ticaret Odamız 21 yıldır Gaziantep'teki KOBİ'leri AB programlarıyla ilgili bilgilendiren projeler yapan bir kurum oldu. Aynı şekilde KOSGEB'le de ortak projeler yürüten kurum olarak bütün projeleri gönülden destekliyoruz" dedi.

AKDAĞ COSME'Yİ ANLATTI

KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ ise COSME programıyla ilgili bilgi verdi. Akdağ, COSME Programının işletmelerin ve KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmak için 2.3 milyar Avroluk bütçesiyle 2014'ten 2020'ye kadar sürecek olan AB Birlik programı olduğunu belirtti. Akdağ, "Avrupa Komisyonu KOBİ'ler için girişimciliği teşvik etmeyi ve iş ortamını geliştirmeyi amaçlıyor. COSME, finansmana, pazarlara erişim, çerçeve koşullarının iyileştirilmesi, girişimcilik ve girişimci kültürü alanlarında KOBİ'leri desteklemektedir. COSME genç girişimciler için Erusmus alt programı ile yeni girişimcilerin altı ay boyunca başka bir ülkede deneyimli bir işletme ile çalışarak gerekli becerileri kazanmasına yardımcı olmaktadır. COSME girişimciler arasında sınır ötesi bilgi ve tecrübenin aktarılmasını hedeflemektedir. COSME dijital girişimcilğe odaklanarak işletmelerin yeni fırsatlardan tam olarak faydalanmalarına yardımcı olmaktadır. COSME Kredi Garanti Desteği-LGF aracılığı ile işletmelere finansal kaynak sunmak için mali kurumlara teminat ve karşı teminat sağlamaktadır. COSME turizm sektöründeki işbirliği faaliyetlerini desteklemektedir" diye konuştu.

Toplantıda AB Programları tanıtımı, COSME Programı Tanıtımı, COSME bileşenleriyle ilgili katılımcılara bilgi verildi. Meral KINACILAR