Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, Dünyada ekonomide bir sıkışıklık olduğunu ve eski paraları kazanamadıklarını söyleyerek "Kazancımız azaldı, yeni büyük yatırımlar yok. Ama yılmadan çalışmaya devam ediyoruz. İşçimizin ücretini ödüyoruz, ihracatımızı yapıyoruz. Türkiye'de ihracatta hep 6'ncı şehirdik 5'nci şehir olduk. Ben rakamları söylüyorum doğruları söylüyorum. 2014 Ağustosunda 322 milyon 350 bin kilovat saat olan elektrik tüketimi 2015 yılında 353 milyon 500 bin kilovat saat olarak gerçekleşti" diye konuştu.

İŞÇİ ÇIKARTMIYORUZ

Gaziantep'te ekonominin kötü gittiği, organizede çok sayıda işçi çıkarıldığıyla ilgili iddialara Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu açıklık getirdi. Nakıboğlu, organizede işçi çıkarılmadığını söylerken, bu yıl Ağustos ayı enerji tüketimin arttığını, tüm yılların en yüksek değerine ulaştığını belirterek, "2014'ün Ağustos ayının yüzde 8 üzerindeyiz. Biz enerji tüketimimizle iyi gidiyoruz elhamdürillah" dedi.

İŞÇİ ÇIKARMA YOK

Organizede işçi çıkarımı olmadığını, doğruyu öğrenmek isteyenlere iş kura gitmesini öneren Nakıboğlu, "Bir kişiyi çıkaracağımız zaman daha ondan önce işkura belgesini veriyoruz.Yeni bir nesil türedi. Sosyal medyadan ortalığı karıştırmak istiyorlar. İşçi çıkarma yok. 5'nci bölgede 115 tane fabrika oldu. Doğalgaz'larını, elektriklerini bağladık. 5. bölge de hızla ilerliyor" dedi.

ORGANİZEDE SURİYELİ ÇALIŞMIYOR

Organizede Suriyeli çalışmadığını da ifade eden Nakıboğlu, "Bir vekilimiz gitmiş mecliste bir sürü belge vermiş organizede 100 bin Suriyeli işçi çalışıyor diye. Güldüm. Organizede 130 bin işçi çalışıyor. Bunun 100 bini Suriyeli mi? Böyle bir şey yok. Suriyeliler organizede çalışmıyor ama diğer sektörlerde hizmet sektöründe, konfeksiyonda varlar" dedi. Gündemdeki terör olaylarına da değinen Nakıboğlu, "Moralimiz bozuk. Terörün bitmesini temenni ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Meral KINACILAR