MÜTEAHHİTLER Odası Başkanı İbrahim Apa, kentle ilgili sıkıntılarını açık bir dille anlattı. CHP’lilerin ziyaretinde konuşan Apa, şehrin yap-boz tahtasına döndüğü gibi milli servetinde heba olduğunu vurguladı. Apa, Gaziantep yerelinde de sorunlarının bulunduğunu, kurumlar arasındaki iletişim kopukluğundan dolayı yapılan hizmetlerin tekrar bozulmasının kendilerini de rahatsız ettiğine dikkat çekti.

ALTYAPIDA SORUNLAR VAR

Başkan Apa bunun önüne geçilmesi için kurumlar arasında koordineli çalışılmasını istediklerini söyledi. Apa ayrıca sektörün enerji altyapısından kaynaklı ciddi problemler yaşadığını belirterek, ‘TEDAŞ trafoları bize yaptırtarak ve en yakın trafoya yeraltı hattı çekilmesini isteyerek adeta şehrin altyapısını bizim sırtımıza yüklüyor ama karşılığında bize hizmet sunma noktasında aynı fedakarlığı göstermiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil’ dedi.

SUÇUMUZ YOK

Şehirdeki arsa ve konut fiyatlarındaki pahalılığın, müteahhitlerin suçu olmadığını da belirten İbrahim Apa ‘Bizim kabahatimizin olmadığı bir konuda, insanların bizi yargılamasını kabul etmiyoruz. Fiyat artışından kaynaklı yüksek paralar bizim cebimize girmiyor. Aksine müteahhitlerin kar oranı öncekine oranla düştü. Bunun bilinmesini istiyoruz’ diye konuştu.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT