Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mardin’in Midyat İlçesi’nde hayırsever Altunkaya Ailesi tarafından yaptırılan Hacı Kasım Altunkaya Camisi'nin açılış törenine katıldı.

Altunkaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’a cami açılışını onurlandırdıkları için teşekkür ederek. “Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, kıymetli eşlerine ve Gaziantep ile Mardin’den gelerek açılışımızda bizlerle birlikte olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış sırasında cami avlusunda toplanan vatandaşlara hitap eden Erdoğan “Birliğimizin, beraberliğimizin zedelenmesine fırsat vermeyelim. Birbirimizi Allah için sevelim ve birbirimizi Allah için sevdiğimizde bu topluluğun içine ayrılık tohumu atılmaz bu çok önemli" dedi.

Erdoğan, çok anlamlı bir açılış gerçekleştirdiklerini söyledi.

“CAMİİ BÖLGEDE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Camimiz külliyesiyle birlikte inanıyorum ki bölgede bir örnek teşkil edecek. Gerek konferans salonuyla gerek külliye içerisindeki medrese kısmıyla burada verilecek olan hizmetler Midyat'ın geleceğine ışık tutacaktır" dedi. Camiyi yaptıran Altunkaya ailesini tebrik eden Erdoğan, caminin kapasitesinin 3 bin kişi olduğunu öğrenince mutlu olduğunu söyledi.

“BİRBİRİMİZİ ALLAH İÇİN SEVELİM”

"Biz Rabbimize dua ediyoruz. Ya Rabbi ülkemizi ezansız bırakma, camilerimizi cemaatsiz bırakma, ülkemizi camisiz bırakma. Gerçi dünya her yeriyle bizim için her yönüyle bir mescittir. Bunda hiç şüphe yok. Fakat şunu unutmayın, birliğimizin, beraberliğimizin aman zedelenmesine fırsat vermeyelim”

‘HİÇBİR KAVMİN HİÇİR KAVME ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR’

Mardin Müftüsünün yanında böyle konulara girmek istemediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim şöyle buyuruyor. 'Sizi kabileler halinde yarattık. Hiçbir kavmin hiçbir kavme üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece Allah'a yakınlık ile takva iledir.' Bunu unutmayalım. Eğer bu istikamette gidersek işte o zaman bizim birliğimiz beraberliğimiz de bozulmaz" dedi.

Midyat'a cami kazandıran hayırsever Altunkaya ailesinden bir de ricası olduğunu dile getiren Erdoğan, "Dedim ki minarenin külahlarını şeffaf değil onu da aynı şekilde Sultan Ahmet, Süleymaniye'de nasıl olduysa kurşun kaplamayla yaparsak o zaman görüntü çok daha güzel olacaktır" dedi.

“MİMAR SİNAN’IN MİMARİSİNİ GÖRDÜM”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de incelemelerde bulunduğu Hacı Kasım Altunkaya Camisi ile ilgili hayranlığını dile getirerek, “Bu camide Mimar Sinan’ın mimarisini gördüm. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Çok güzel bir eser meydana getirmişler” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’da incelemelerde bulunduğu caminin mimarisinin çok güzel olduğunu, tüm ayrıntıların hassas bir şekilde işlenerek, ortaya çıkarılmış olduğunu söyledi.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından yapılan dua sonrası cami açıldı.

Açılışa Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, yetkililer ile Gaziantep’ten çok sayıda iş adamı ve sanayici katıldı.