2015 yılı olağan genel mali kurullarını tamamlayan GAİB bünyesinde faaliyet gösteren ihracatçı birliklerinin 2015 yılında gerçekleştirilen hizmetleri hakkında da bilgiler verilerek 2016 yılı programları tanıtıldı. Türkiye’de ihracat kültürünün geliştiğine dikkat çeken GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ihracatçıların sürekli yeni Pazar arayışını sürdürdüğünü söyledi.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz; Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesinde faaliyet gösteren Salahattin Kaplan Başkanlığındaki Halı İhracatçıları Birlikleri, Abdulkadir Çıkmaz Başkanlığındaki Kuru Meyve İhracatçıları Birlikleri, Mahsum Altunkaya Başkanlığında ki Hububat, Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri ile Sami Konukoğlu Başkanlığında ki Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birliklerinin 2015 yılı olağan genel kurullarının GAİB hizmet binasında gerçekleştirildiğini ifade ederek 2016 hedeflerine ulaşılabilmesi için bütün sektörlerin yoğun bir ihracat çalışmasına girdiğini de vurguladı.

SIRALAMADAKİ YERİNİ KONUYOR

GAİB ‘de hizmet veren dört ayrı birliğin olağan mali kongrelerini değerlendiren GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz 2015 yılında gerçekleştirilen ihracatta Gaziantep’in de önemli bir paya sahip olduğunu belirterek 2015 yılında gerçekleştirilen ihracatta Gaziantep’in Türkiye genelindeki sıralamasını koruduğunu da kaydetti. Başkan Çıkmaz “Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep, 2015 yılında 6 milyar 270 milyon 203 bin dolarlık ihracat ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini korumaktadır. Hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi maddeler ile demir ve demir dışı metaller ilimizin ihracatında önde gelen sektörlerdir.” dedi. BÜLTEN