Gaziantep'te bayramın 3. günü yağan sağanak yağış hayatı felç etti. Öğleden sonra başlayan sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi. Araçlar sular altında kalırken, duvarlar çöktü, vatandaşlar mahsur kaldı. Binevler, 23 Nisan, Sahintepe, Güneykent ve Yeditepe mahallelerinde yoğun yağış nedeniyle 111 ev ve iş yerini su basarken, yağıştan dolayı mahsur kalan 28 vatandaş ve 12 araç itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İtfaiye ekipleri 15 araç 50 personel ile su tahliye çalışmaları yaptı. Altyapının hortladığı yağışlarda tek sevindirici gelişme ise, can kaybanın yaşanmaması oldu.

EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

Akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs durakları, apartman girişleri, saçak ve balkonların altlarına sığındı. Sağanak yağış cadde ve sokaklarda sele ve su birikintilerine neden oldu. Merkez ilçelere bağlı Yeditepe , Akkent, Çamlıca ve Çağdaş mahallelerindeki, bazı ev ve iş yerlerini su basarken vatandaşlar ise evlerinin çatılarına çıkarak itfaiye ekiplerinden yardım bekledi.

YEŞİLVADİ ÖNÜ GÖLE DÖNDÜ

Bazı vatandaşlar ise araçlarıyla birlikte sele dönüşen yağmur sularının ortasında mahsur kaldı. Trafikte ilerleyemeyen araçları iterek sudan çıkardı. Geçtiğimiz aylarda yağan dolu ve sağanak yağışta olduğu gibi Yeşilvadi önü adeta göle dönüşürken, Dutluk'tan Akkent'e giden otobüsler güzergah değiştirmek zorunda kaldı.

Yaklaşık bir saat aralıksız yağan sağanak yağış dolayısıyla maddi hasarlı trafik kazaları da meydana gelirken, bir apartmanın ise bahçe duvarı yağmur sularına daha fazla dayanamayarak yıkıldı. İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar sel sularında mahsur kalanların yardımına koştu. Olay sonrası tamamen su altında kalan araçlar ise kullanılamaz hale geldi. DHA/İHA/HABER MERKEZİ