Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’da teknik direktörlük görevine getirilen tecrübeli antrenör Nurullah Sağlam’a aynı zamanda alt yapının yapılanması yönünde yetki verildi.Mavi – beyazlı kulüp başkanı Abdulkadir Gözegir, alt yapıya büyük önem vereceklerini ve taşıma suyla değirmen döndürmeyeceklerini ifade etti.Görev yaptığı takımlarda Gaziantepli genç futbolculara şans verdiğini belirten Sağlam, hedefleri arasında oluşturacakları kadroyu genç isimlerden kuracaklarını söyledi.

GÖZEGİR “KOORDİNASYON HOCAMIZDA OLACAK”

Amatör spor kulüpleri federasyonu yöneticiliğinden geldiğini ve alt yapının olmazsa olmaz koşulları arasında yer aldığını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı Abdulkadir Gözegir, “ Kesinlikle çok güçlü bir alt yapıya sahip olmalıyız. Bizim kesin hedeflerimiz arasında taşıma suyla değirmen çevirmek istemiyoruz. İlerleyen zamanlarda bizim A2 başta olmak üzere bütün kategorilerde bütün birimlerin başında bir antrenör bulundurmak kaydıyla onlardan verimli bir şekilde faydalanmak istiyoruz. Nurullah hocamızla görüşmelere başladığımız da alt yapı konusuna da değinmiştik. Özellikle alt yapının koordinasyonu hocamızda olacak. Hocamızın direktifleri doğrultusunda bir hareket kazandıracağız. Önümüzde ki dönemde de Gaziantep futbol kamuoyu bunu canlı olarak yaşayacaktır” dedi.

SAĞLAM “ŞARTLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Gaziantep takımlarının alt yapısında yetişen çok futbolcuyu oynattığını vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Nurullah Sağlam, “Bir antrenör için bunun keyfi hiçbir şeyle ölçülemez. Dolayısıyla bundan sonra ki hedeflerim arasında kendi alt yapımızdan yetişen oyunculara öncelik vereceğiz. Örneğin ligde fazla oynamayan bir Salih’in bile 14 milyon Euro’ya yurt dışına gitmesi alt yapıya ne kadar önem verilmesi gerektiğinin göstergesidir. Zaten gençlerin bu ligde ne kadar değerli olduğunun en büyük göstergesi özellikle çok genç bir takım kurma hedefi içerisindeyiz. Şartlar ve elimizde ki bütçe buna ne kadar müsaade edecek bunların hepsini zaman içerisinde değerlendireceğiz. En azla en fazla işi yapmak için alın terimizle çalışacağız” şeklinde konuştu.