Gaziantepspor alt yapı antrenörleri geleceğin futbolcularını kırmızı – siyahlı kulübe kazandırmak amacıyla her anlarını dolu dolu geçiriyor.

Görevlerine kısa süre önce gelmelerine rağmen alt yapı genel koordinatörü Levent Gündoğdu nezaretinde görev yapan futbol adamları öncelikli olarak Gaziantepspor’a geleceğin futbolcularını çıkartmak için uğraşıyor. Bu sezon içerisinde A takıma alt yapıdan futbolcu veren ekip, uzun vadede Gaziantepspor kadrosunun genelini kendi yetiştirdiği oyunculardan kurulu olmasını hedefliyor. Futbol akademisi ve bütün yaş kategorilerinde 300’ün üzerinde futbolcu adayı bulunan kırmızı – siyahlı kulübün alt yapı antrenörleri, bireyli futbolcu yetiştirmek amacını taşıyor. Gaziantepspor alt yapısından yetişen üç futbolcu sezon içerisinde profesyonel oldu. İki futbolcu A takımla birlikte antrenmanlara çıkarken üç futbolcu ise devre arası kampına dahil edildi.

GENÇLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kırmızı – Siyahlı takımın alt yapı koordinatörü Levent Gündoğdu, “ Her yıl sporlarımız eğitimine minik ve genç sporcu adayı çocuklarımız, öncelikle Gaziantepspor’u tercih etmektedirler. Geleceğin profesyonel futbolcusu olmak isteyen bu minik ve genç yavrularımız için, gerek altyapı antrenörlerimiz, gerekse yönetim kurlumuzu hiçbir fedakârlıktan kaçmamaktadır. Kulübümüz alt yapı bünyesinde görev alan antrenör arkadaşlarımızla birlikte, Gaziantep ve çevre illerden futbola yatkın, futbolu gerçekten benimsemiş ve severek spor ahlak ve kuralları eğitimini alarak oynamak isteyen, gelecekte de iyi bir futbolcu olmak isteyen gençlerimiz için çalışıyoruz” dedi.

AMAÇ BİRLİK BERABERLİK

Asıl amaçlarının gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtarmak olduğunu belirten Gündoğdu, “Alt yapımız sayesinde birbirleriyle tanışıp, kaynaşan ve arkadaş olan bu çocuklarımıza, saygınlıklar kazandırılıyor. Şehrimizde spor kariyeri kamuoyunca bilinen antrenörlerimiz tarafından, insan sevgisi, çevre ve doğa sevgisi, ahlakı ile milli değerler çerçevesinde, ailelerine, Türk spor, ahlak ve kültürüne faydalı en iyi sporcuları yetiştirmek için çalışmaktadırlar” dedi.

OKAN BURUK TAKİP EDİYOR

Gaziantepspor teknik direktörü Okan Buruk’un da alt yapıya ayrı bir önem verdiğini ifade eden Gündoğdu, “Okan hocamız U – 21 ve U – 19 maçlarını yardımcı antrenörleriyle birlikte gelerek sürekli izledik. Artık bu takımlarda yer alan futbolcuları sırt numaralarıyla değil isimleriyle bireysel olarak tanıyor. Her futbolcu hakkında dönem içeresinde ayrı ayrı bilgiler alarak onların gelişimlerini yakından takip ediyor. Hocamızla sürekli istişare halindeyiz. Düzenimiz bozulmadığı takdirde 3 yıllık süreç içerisinde Gaziantepspor kendi yetiştirdiği futbolculardan hem paralar kazanmaya hem de kadrosunda yer vermeye başlayacaktır.

MUHARREM TÜRKOĞLU