MÜSİAD Almanya Nürnberg Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık’ı ziyaret etti. Ziyarette MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık gelen heyeti kapıda karşıladı. Yapılan ziyaret hakkında açıklama yapan Kılçık, ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirtti.

Almanya’nın kendileri için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Kılçık, “Biz Almanya’dan hem ithalat hem ihracat yapıyoruz. Hem Gaziantep olarak hem Türkiye olarak. Dolayısıyla Almanya ile adı konulmamış bir kardeşlik projesi yürüyor. Almanya önemli ihracat merkezleri başında geliyor. Özellikle kendileri makine sanayisin de çok ileride olduğu için bizim de Gaziantep sanayileşmiş bir kent sanayileşmeye de devam ediyor. Bizim Almanya ile ihracatımız daha da artması gerekiyor. İthalat dengesini mutlaka korumamız lazım. Bizler de bunun için inşallah katma değeri yüksek ürünler üretip bizler de Almanya’daki hem Almanlara hem de orada yaşayan insanlara hem de Türk vatandaşlarımıza satmamız gerek diye düşünüyorum.”

İLK GEZİMİZ GAZİANTEP'E

MÜSİAD Nürnberg Başkanı İsmail Satır ise ilk gezilerini Gaziantep’e yaptıklarını belirterek, “Bizlerin her zaman gönlü Türkiye’dedir. Bugün burada memleketimizin değişik ülkelerinden değişik şehirlerinden gelen arkadaşlarımız var. ‘Vatan sevgisi imandandır’ düşüncesi ile yola çıkarak ilk gezimizi Güneydoğudan Gaziantep’ten başlattık. Ülkemizi seviyoruz. Bizler orada ülke hasreti ile vatan hasreti ile yanıyoruz” diye konuştu. BÜLTEN