Geleneksel hale gelen Gaziantep Kültür Derneğinin Dayanışma Gecesinin 9.su Frankfurt'ta çeşitli etkinlik ve eğlencelerle kutlandı. Gaziantep'in en sevilen yöresel sanatçılarından Faruk Lök'ün katıldığı etkinliklerde büyük ilgi gördü.

Frankfurt Gaziantep Derneği Başkanı Ökkeş Toy'un günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşmasından sonra Gaziantep tanıtım filmini izleyenler duygu dolu anlar yaşadı.Frankfurt'taki programa Gaziantep'in en sevilen yöresel sanatçılarından Faruk Lök de davet edildi. Gaziantep'ten gelen sanatçı Faruk Lök gecede bol ,bol Gaziantep türküleri söyleyerek yahlarla ,zılgıtlarla ve halaylarla tüm gurbetçi hemşerilerimize Frankfurt'ta değil de adeta Gaziantep’te imiş gibi hissettirdi.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Gecenin tüm geliri bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlarımıza bağışlanacak olması Gaziantep tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle ve dayanışmasıyla da ne kadar önemli bir şehir olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Gaziantep Kültürünü türkülerimizle de yaşatan Faruk Lök, bu anlamı gecede birlik ve beraberlik mesajları verdi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT