Gaziantep ve Ludwigshafen Belediyelerinin ortak projesi olan ve 4 yıldır başarılı bir şekilde devam eden, ayrıca Almanya’nın en iyi uygulanan projeleri (Best Practise) arasına girmeyi başaran “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” projesi bu yıl da çok başarılı bir şekilde Ludwigshafen'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Gaziantep ve Ludwigshafen şehirlerinin Kardeş Şehir ilişkileri sonucunda ortaya çıkan bu projeye TEOG 2 sınavında başarılı olan toplam 11 öğrenci katılım sağladı. Öğrenciler şehrimizi ve ülkemizi Almanya’da temsil etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, program öncesinde öğrencileri Belediye Meclis Salonu’nda kabul ederek tebriklerini bizzat iletti. Programın başarılı geçeceğine inandığını belirten Başkan Şahin, bu tür organizasyonların gençlere vizyon katacağını ve başta kendi eğitimleri için faydalı olacağını belirtti. Farklı bir kültürü tanıyacak olmanın bir hayat tecrübesi olacağını vurgulayan Şahin, bu tür projeler ile birlik ve beraberlik gibi olgularının gelişeceğine inandığını kaydetti.

ÖĞRENCİLERE ALMANCA EĞİTİMİ

Öğrenciler Almanya kampını Ludwigshafen şehrinde, Renn nehri kıyısında bulunan Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kamp programı boyunca, sabah sporunun ardından Almanca dil eğitimi verildi. Alman dili hakkında bilgi vermeyi amaçlayan program aynı zamanda Alman öğrencilerle kendi dillerinde iletişim kurabilmeyi hedeflemiştir. Almanca dil eğitimi uzman eğitmenler tarafından interaktif bir şekilde gerçekleştirilmiştir. BÜLTEN

FTO: