Gaziantepspor'un gurbetçi futbolcusu Muhammed İldiz, Avrupa ile Türk futbolu arasında oldukça fazla farkın olduğunu ifade ederek “Orada farklı burada çok farklı çalışılıyor. Türkiye’de çok büyük yetenekler var, Almanya’da 16 yaşında ki bir çocuk bir bakmışsınız Bundesliga’da oynayabiliyor. 80 milyonluk ülkeyiz bu kadar az futbolcu yetişmesi normal değil. Her sokakta futbol oynuyorlar, bizde böyle büyüdük ve eminim herkes te öyle büyümüştür. Daha iyi oyuncular çıkartmamız lazım"dedi.

TÜRK FUTBOLCUSU YETENEKLİ AMA ?

Muhammed İldiz, bu konuda farklı düşüncelerini ortaya koyarak, şu görüşleri dile getirdi: "Ben bunu buraya geldiğimde gördüm ve eminim başka kulüplerde de öyledir. Sonuçta bende bir Türk’üm ve yeteneklerimizi iyi kullanamıyoruz. Onları daha ileriye taşıyacak işler yapamıyoruz. Almanya’da durum çok farklı, Almanya’da 16 yaşında ki bir çocuk bir bakmışsınız Bundesliga’da oynayabiliyor. Bende Bundesliga’da ve Avrupa kupalarında oynadım, oldukça iyi takımlara karşı mücadele ettim. Avrupa’da ligi forsa ediliyorsunuz. Eğer yetenekleriniz varsa ondan başarı elde edilmek isteniyor. Bu kaç yaşında olursa olsun fark etmiyor onu forsa ediyor, inanıyor ve yeteneklerinden en iyi şekilde faydalanmaya çalışılıyor. Tabi ki lig olarak alt seviyedeyiz ama yetenek olarak çok iyiyiz. İnşallah bu değişir, alt yapılardan daha çok oyuncular çıkar bunu kesin herkes söylüyordur ama yazık 80 milyonluk ülkeyiz bu kadar az futbolcu yetişmesi normal değil. Her sokakta futbol oynuyorlar, bizde böyle büyüdük ve eminim herkes te öyle büyümüştür. Daha iyi oyuncular çıkartmamız lazım ve çıkartabiliriz çünkü yetenekler var. Burada ki yetenekler eminim ki Almanya’da yok fakat dediğim gibi çalıştıkları için bunu başarabiliyorlar. Bir oyuncuda yetenek gördükleri anda değerlendiriyorlar bunu ülkemizde de yapmalıyız” dedi.

Herşeyi unutmak istiyoruz

Yoğun tempo altında antrenman yaptıklarını söyleyen Gaziantepspor’un genç yeteneklerinden Muhammed İldiz, "Allah’ın izniyle hafta sonu Karabük karşısında galibiyet elde edip her şeyi unutmak istiyoruz” dedi. Kendilerini göstermek istediklerini söyleyen İliz, "Ligde oynadığımız son maçta kötü bir mağlubiyet aldık. Bunu kendi evimizde oynayacağımız Karabük maçında telafi etmek istiyoruz. Taraftarlarımıza galibiyet elde ederek kendimizi göstermek istiyoruz, Allah’ın izniyle hafta sonu Karabük karşısında galibiyet elde edip her şeyi unutmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

DAHA FAZLA FORMA ŞANSI İSTİYORUM

Bu sezon öncesi kadroda şansını yüksek olarak beklediğini aktaran İldiz, “Her teknik direktörün farklı tercihleri olabiliyor, her hocanın kendi yöntemiyle takımı adapte etmek istiyor, buna saygı göstermek istiyorum. Elimden gelenin en iyisini yaparak daha fazla forma şansı bulmak istiyorum. Geçen sezon iyi bir takım vardı ama az kişiydik. Bu sene ki gibi kalabalık değildik, bu kadroyla daha güzel işler başarabiliriz” dedi.

SON 4-5 HAFTAYA BAKMAK GEREK

Geçen sene kötü bir dönem geçirdiklerini aktaran İldiz, “Son 10 hafta bayağı bir titredik ama bu sezon bunu yaşamak istemiyoruz. Bir önceki yıl neler çektiğimizi biliyoruz. Biz, taraftarlarımız ve şehir gerçekten çok üzülmüştük. Bu sezon en önemli hedefimiz oldukça üstlerde yer almak. Sezona Sivasspor galibiyetiyle başladık ama lig hafta hafta devam ediyor bu yüzden galibiyetler almak zorundayız. İlk hafta galip gelmişiz veya mağlup olmuşuz çok önemli değil son dört, beş haftaya bakmamız gerekiyor” dedi.

MİLLİ TAKIMIZ ŞANSI ZOR

Türk milli takımının Avrupa finallerine gitmesini fazlasıyla isteyen İldiz, “Ben kesinlikle yalan konuşmasını sevmiyorum, doğruyu söylemek gerekirse İzlanda ve Çek Cumhuriyeti maçına baktığımızda ne yazık ki bu şansımızı çok zor görüyorum. İnşallah ruhumuzu ve bütünlüğümüzü ortaya koyabilirsek bunu başarabiliriz” şeklinde konuştu.