grup şirketlerinden ASKO’nun, tarım makinaları ve ekipmanları üretiminde dünya devi Alman Claas firmasının Türkiye distributor olmasının, Türk tarım sektörü açkısından da çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Konukoğlu, ASKO’nun Claas’ın Türkiye distributor olduğuna yönelik açıklamanın, tarım sektörünün Türkiye’de buluşma noktası olan Bursa Tarım Fuarında düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulduğunu anımsatarak, “Fuar alanındaki ASKO - Claas standı, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Uzmanlarımız, stantta biçerdöver, silaj makinası ve traktörlere ilişkin bilgilendirme yaptı” dedi.

ÇÖZÜM MERKEZİ OLACAK

SANKO ve Claas için olduğu kadar, Türk tarım sektörü açısından da önem taşıyan bu anlaşmayı Türk çiftçisine duyurmaktan büyük mutluluk duyduğuna vurgu yapan Konukoğlu, “Sektörde beş yıl önce Başak Traktörle başladığımız yolculuğumuzu, Başak Agri ile geliştirdik, “şimdilik” Claas tarım makinaları ve ekipmanları ile taçlandırıyoruz. SANKO İş ve Tarım Makinaları Grubu, ASKO-Claas, Başak Traktör ve Başak Agri ile Türk tarımının çözüm merkezi olacaktır” diye konuştu. BÜLTEN