"Futbolun çivisi çıktı. Küçük işlerle büyük olunmaz. Bakalım hayrını görecekler mi! Böyle transferler birbirine düşürür, hasımlık besler. Allah'a havale ediyorum." dedi. Galatasaray'dan Bruma'yı transfer edip, yabancı kontenjanı için jest yapan G.Antepspor, Dany için de her konuda anlaştı. Ancak Kamerunlu ani bir karar değişikliğiyle Beşiktaşlı olunca, G.Antep, bu ihtiyacını gideremedi.

"EL ALTINDAN AYARTIP ALDILAR "

“Beşiktaş kesinlikle bizim rızamızı almadan Dany’yi transfer etti. Futbolun çivisi çıktı. Kimin ne yaptığı belli değil, büyük camialar yaptıkları büyük mütevazılıklarla büyük olurlar, küçük hareketlerle hiç kimse büyük olmaz. Beşiktaş gibi güzide bir camianın ne yazık ki şu andaki yöneticilerinin yaptıkları, büyük kulüpleri temsil etme yeteneğinden uzak. Bütün Türkiye Dany’nin G.Antep’le anlaştığını biliyor.

Ama ne yazık ki, anlaştığı haberi çıktıktan sonra maalesef Beşiktaş’ı yöneten arkadaşlar, Dany’nin G.Antep’e gelmemesi için elinden geleni yaptılar. Onu kendilerine aldılar. Bakalım ne kadar hayrını görecekler. Bunlar yanlış hareketler. Biz Beşiktaş’ın futbolcusunu alttan menajerlerle, illegal yollarla, futbolcunun kafasını karıştırarak istemeyiz. Bize fayda da getirmez. Zarar getirir. Birbirine düşürür. Hasımlık besler.

"DANY'DE EN BÜYÜK KUSUR ASLAN'IN"

Bruma’yı alarak sözümü tuttum. G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş... Böyle sıkıntılar varsa, katkı veririz. Sonuçta Bruma’ya 12.5 milyon euro para verilmiş. Bu milli servetin boşa gitmemesi için kontenjanımızda boş yer vardı, aldık.

Bu ülkenin parasının boşa gitmemesi içindi. Ama Dany’nin Beşiktaş’a gitmesinde en büyük kusur G.Saray’ındır. Beni hayal kırıklığına uğrattılar. Nasıl anlatırlarsa anlatsınlar, ben anlayacağım şekilde anlarım. Siyaha, ‘beyaz’ diyebilirler ama ben siyahı görürüm. Bir kulağımdan girer diğerinden çıkar. Hikaye anlatamazlar. Onların kendi parmakları olmasa, bu işin içinde olmasalar, Dany kendi başına Beşiktaş’a gidemez.

"G.SARAYLILAR YALAN SÖYLÜYOR "

Bana diyorlar ki, ‘Biz de üzüldük, Beşiktaş’a gittiği için.’ Ama yalan söylüyorlar. İbrahim Kızıl böyle şeylere inanmaz. Ne olduğunu çok iyi biliyorum. Onlar leb demeden leblebiyi anlarım. Yaptıkları etik değil, bizi üzdüler. Ama ben onlara yardımcı olduğum için mutluyum. Onları Allah’a havale ediyorum. Son günde bize yaptıkları hareketten dolayı transfer yapamadık. Stoper alamadık. Sözlerinde durmadılar ve sözünü yediler. Onun için bu tür camialar bu hareketleri yapmamalı. Örnek olmaları lazım.”

"UYGUN GÜNAHIMDIR BANA KOMPLO YAPTI"

Kızıl, Sergen Yalçın’ın elde ettiği başarıları överken, sezona Bülent Uygun'la başlamanın kendisi için çok büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Kızıl, Uygun'u kendisine komplo yapmakla da suçladı: “Sergen kendisinden önceki teknik heyetin ne kadar yanlış yolda olduğunu gösteriyor. Sıkıntıların tamamen bize karşı, özellikle İbrahim Kızıl yönetimine karşı, bizi zor durumda bırakmak için yaratıldığı ortada. İbrahim Kızıl, camiasına karşı zor durumda kalsın diye bunlar yapıldı. Bülent Uygun’u getirmekle çok yanlış yaptım. Bütün taraftardan, camiadan özür diliyorum. Onu getirmekle en büyük günahı işledim. Sekiz yıllık başkanlığımdaki tek büyük hatamdı”

"TORAMAN EVLADIMIZ"

Beşiktaş'a kızgın olan İbrahim Kızıl, Kartal'ın kadro dışı bıraktığı kaptanı İbrahim Toraman'a ise kucak açtı. Başkan Kızıl, Toraman'a sıcak mesajlar yolladı: “İbrahim Toraman biliyorsunuz G.Antep’te parladı. Elimizde büyüyen, içimizden biri. Ancak bu sene onu almamız mümkün olmadı. Gelecek sene bu konuyu tekrar gündeme alabiliriz. İbrahim Toraman çok da karakterli bir çocuktur. Bizim evladımızdır"

(Akşam)