CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, örnek alınacak bir davranışa imza attı. 1 Kasım seçimlerinde 4. Sıradan aday gösterilen ancak daha sonra adaylıktan istifa eden Mehmet Şeker, 1 Kasım'da milletvekilliğinin sona erdiğini, bu tarihten sonra alacağı milletvekili maaşının hakkı olmadığını belirterek, alacağı 30 Bin Lira tutarındaki bu parayı öğrencilere dağıtacağını söyledi. Şeker, "Bu haksız bir para. Hakkım değil. Hakkım olmayan bir günün bile ücretini istemem. Bu parayı öğrencilere burs vereceğim" dedi.

MİLLETİN PARASI

Üniversiteye kayıt dönemi olduğu için burs taleplerinin arttığını, zaten bir burs listesi olduğunu söyleyen Şeker şunları söyledi: “1 Kasım’da milletvekilliğimiz doluyor. Bize 15 günlük maaş vermeleri lazım. Hakkımız olmayan bir parayı niye alayım? Sonuçta milletin parası, milletin vergisi. 15 Ekim'de ödenen maaş 15 Ocak'a kadar geçerli. Benim orada sadece 15 günlük hakkım var. Daha önce mecliste de söyledim bu paraları yatırmayın dedim. İşçi çalışıyor, 30 gün sonunda hak ettiği parayı alıyor. Milletvekilliğine niye 3 ay önceden peşin para veriyorsun? Belki bugün olduğu gibi erken seçim kararı aldı. Haksız para. Sen çalışıp kazandıysan emek harcadıysan hakkın. 15 Ekim'den 1 Kasım'a kadar milletvekilinin hakkı olduğuna inanıyorum ama ondan sonraki hakkı değil" diye konuştu.

BU PARAYA TENEZZÜL ETMESİNLER

Meclis’in bunları düşünüp ona göre düzenleme yapması gerektiğini söyleyen Şeker, "Meclis milletvekili çalıştıktan sonra ödeme yapmalı. İşçi ödemeleri böyle yapılıyor. Bütün dünyada böyle. Basit bir kanun teklifiyle bir günde düzenlenebilir. 1 Kasım'da milletvekilliğimiz doluyor, o parada bir hakkımız yok. Bu para bizim hakkımız değil. Kamuoyu bunu bilsin, kimse hakkı olmayan bir şeye tenezzül etmesin. Ben bunu daha önceden bildiğim için planlama yapmıştım. Hakkımız olmayan bu parayı 20 üniversite öğencisine burs olarak vereceğim. Para tutarı 30 Bin Lira. 20 öğrenciye bölersek öğrenci başı 1500 Lira yapar. Diğer milletvekilleri ne yapar bilmiyorum ama, kimseye bir şey söyleme şansım yok, ben kendimden sorumluyum" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR