Mütercim Asım ilk ve Ortaokulu’nda Anneler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik görülmeye değerdi.Öğrenci ve öğretmenlerin şiirleriyle duygusal anların yaşandığı etkinlikte,

her sınıftan çocuğunun eğitimine önem veren bir anne yılın annesi seçildi. Öğrencilerin seslendirdiği şarkılar ve semazen gösterileri de büyük alkış aldı.

Etkinlikte, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Leyla Özekşi Polat da Anneler Günü’nün önemiyle ilgili birer konuşma yaptı.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı’nın yanısıra, Deva Hastanesi Beyhan Tahmazooğlu, Okul Müdürü İlhan Gök, okul idarecileri, öğrenci ve veliler katıldı.

ANNE, HER ŞEY DEMEKTİR

Etkinliğin açılışında konuşan Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, annenin sevgi, saygı, sadakat, samimiyet ve herşey demek olduğunu belirtti. Yağcı, “Cennet annelerin ayaklarının altındadır. Annelerimizin kıymetini bilelim. Bugün buradaysak bu annelerimizin eseridir. Bütün annelerin anneler gününü kutlarım. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Allah yar ve yardımcınız olsun. İyiki varsınız, iyiki buradasınız” dedi.

HAYATA BAKIŞ ANNE GİBİ OLMALI

Okul Müdürü İlhan Gök ise ülkemizde güzel şeylerin olduğunu, demokrasinin ve insan haklarının geliştiğini ifade ederek, “Hayata bakış anne gibi olmalı. Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Bu yıl biz şiddet gören, anneleri değil, çocuğun eğitimine en fazla önem veren velileri yılın annesi seçtik. Her sınıftan çocuğunun eğitimiyle en çok ilgilenen anneyi yılın annesi seçtik” diye konuştu.

BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ VAR

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Leyla Özekşi Polat ise, anneliğin sadece doğurmak ve bakmakla sınırlı olmadığını, çocuğun eğitiminde annenin rolünün büyük olduğunu söyledi. İki çocuk annesi olduğunu söyleyen Polat, “Annelik dünyanın en güzel duygusu. Ancak üzerimizde geleceğimiz olan çocuklarımızın büyük sorumluluğu var. Bizlerin sorumluluğu sadece çocuklarımızı dünyaya getirmekle, bakmakla bitmez. Çocuğumuzun eğitimiyle de yakından ilgilenelmeliyiz. Bu konuda tüm anneleri, duyarlı olmaya, çocuklarının eğitimiyle ilgilenmeye davet ediyorum. Anneler gününüz kutlu olsun” şeklinde konuştu. Etkinlik kapsamında öğrenciler ve öğretmenler şiirler okudu, öğrenci korusu şarkılar seslendirdi, semazen gösterisi ve diğer etkinliklerle Anneler Günü coşkuyla kutlandı.HABER MERKEZİ