12.Sezon First Lego League İstanbul Avrupa turnuvasında 100 takım arasında Özel Deva Okulları Robot performansıyla 2. oldu.

Gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirirken, onların sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere, doğaya, topluma duyarlı birer birey olmalarına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan First Lego League (FLL) turnuvalarında, Özel Deva Okulları öğrencileri çözüm odaklı çalışarak bu büyük başarıya sahip oldular.

100 TAKIM ARASINDAN İKİNCİ

9 ila 16 yaş grupları arasındaki öğrencilerden oluşan, bilimi sevdirmeye, toplumsal bir sorunu araştırma zevkini tattırmaya ve mühendislik alanlarına ilgiyi çekmeye yönelik etkinlikte Özel Deva Okulları tasarladıkları robotla 100 takım arasında 2. oldu.Özel Deva Okulları öğrencileri tüm dünyanın sorunu olan çöpleri azaltmak, yeniden kullanmak ve geri dönüştürmekle ilgili çalışmalarına robot tasarlayarak ve programlama yöntemiyle geliştirdikleri projeyle ilk adımı attılar. Özel Deva Okulları, çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmeye yönelik, öğretici bir serüven yaşatan First Lego League programındaki elde ettiği başarıyla Türkiye'yi uluslararası turnuvada temsil etmeye hak kazandı. BÜLTEN